Пастата за зъби е продукт, без който е невъзможно да

...
Пастата за зъби е продукт, без който е невъзможно да
Коментари Харесай

Паста за зъби – 11 необичайни приложения

Пастата за зъби е артикул, без който е невероятно да си представим оралната хигиена. Знаете ли, че има и други приложения? Освен всичко друго, улеснява почистването и отстранява мазни петна, само че освен. Можете да употребявате паста за зъби и върху пъпки, тъй като има антибактериални и дехидратиращи свойства. Разберете по какви необикновени способи можете да употребявате пастата за зъби вкъщи.

Пастата за зъби се употребява за миене на зъби и венци. Благодарение на нея можете да се погрижите за здрава и красива усмивка. Това обаче не е краят на приложенията!

Традиционната бяла паста може да се употребява за разчистване, гланциране, унищожаване на петна или ободряване на някои повърхности. Освен това ще ви бъде потребно и в грижата за кожата, когато желаете да се отървете от разнообразни изненади. По-долу представяме ексцентрични приложения на пастата за зъби, които са опция на други, постоянно по-скъпи и по-малко екологични средства.

1. Паста за зъби за акне, черни точки и пъпки

Пастата за зъби съдържа антибактериални съединения, които оказват помощ при инфектиране. Ако се борите с акне, черни точки и пъпки или в случай че има изненада на кожата преди значимо събитие, можете да нанесете пастата върху лезиите.

Паста за зъби, нанесена върху кожата:

  • почиства;
  • стеснява разширените порите на кожата;
  • оказва помощ за унищожаване на мъртвите кожни клетки;
  • облекчава възпалението;
  • има антибактериални свойства;
  • изсушава кожни лезии, в това число гнойни;
  • оказва помощ за изсветляване на обезцветяване и белези, в това число белези от акне;

Действието на пастата се свежда главно до разчистване на кожата и битка с бактериите. В резултат на това оказва помощ за справяне с възпалението, изсушава и дезинфекцира, което предотвратява разпространяването на лезиите. Само няколко часа след нанасяне на пастата върху екземата на мястото на пъпката остава единствено кора.

Пастата за зъби съдържа антибактериални и бактерицидни съединения, които оказват помощ при акне. От друга страна, той има изсушаващ резултат, тъй че при продължителна приложимост може да провокира неспокойствие и трайно увреждане на кожата – използвайте го спестовно или изберете естествени пасти за зъби.

Освен съставки, които имат позитивен резултат върху положението на склонната към акне или проблематична кожа, пастата за зъби съдържа и субстанции, които не се предлагат за грижа за кожата и даже би трябвало да бъдат изцяло изключени от нея. Става дума за алкохол и сода бикарбонат. Така че би трябвало да употребявате пастата единствено в незабавни случаи, да вземем за пример когато нямате на разположение профилиран препарат за пъпки със салицилова киселина.

2. Отстраняване на останки от лак за нокти

Ако лакирате ноктите си с пъстър лак, може да откриете, че нормалният лакочистител не се е справил с остатъците по кожичките. Не единствено това, някои лакове могат да обезцветят нокътя – това е постоянно срещано изключително при тъмните лакове и когато не употребявате основа под лака. Пастата за зъби може да помогне в такива случаи. Всичко, което би трябвало да извършите, е да нанесете пастата върху ноктите си, да я разнесете като крем и по-късно да изтъркате с деликатна четка за ръце. Накрая просто изплакнете и подсушете добре ръцете си. Пастата ще изсветли нокътната плочка, а също по този начин ще помогне за унищожаване на упоритите останки от лак.

3. Успокоява рани и раздразнения след захапване от инсекти и бръснене

Лятото е времето, когато сте изложени на ухапвания от разнообразни инсекти, в това число и комари. След това мястото на захапване сърби и колкото повече го чешете, толкоз по-раздразнена е кожата и казусът в действителност избухва. В този случай пастата за зъби ще ви помогне. Поставете я на мястото на ухапването и ще почувствате облекчение. Пастата има леко охлаждащ резултат и понижава възпалението, тъй че кожата ви ще спре да сърби и ще почувствате бързо облекчение.

Пастата за зъби ще работи и при изгаряния, като да вземем за пример, когато се изгорите от гореща чорба, или при порязвания по време на бръснене. След това пастата се смесва с малко студена вода и този домакински мас се нанася на болното място. Задръжте за към 3 минути.

4. Почистване на баня

Ако преди малко сте открили, че битовата химия ви е свършила и би трябвало да почистите санитарните възли в банята, не е нужно да тичате до магазина. Можете да посегнете към паста за зъби и да я употребявате, с цел да почистите мивката или душ кабината. Всичко, което би трябвало да извършите, е да поставите малко паста върху мокра гъба и да избършете, след което да ги изплакнете с вода.

При по-силни замърсявания, да вземем за пример ръждиви петна, можете да нанесете пастата в по-голямо количество и да я оставите за няколко минути, след което да изтъркате и изплакнете с вода.

5. Премахване на петна с паста за зъби

Пастата за зъби има едно скъпо свойство: тя отстранява петна. Това се отнася за петна от друг генезис, като петна от чай или кафе върху плота или масата, петна от багра (петна от багра и багра за коса ) по килима, мебели и облекла, петна от вино или храна върху килима, петна от мастило и течности, флумастери, восъчни пастели, наслойка върху чаши и доста други. Всичко, което би трябвало да извършите, е да сложите малко паста за зъби върху петното, да го избършете и е готово.

Бъдете деликатни с текстила (платовете), защото в случай че търкате мощно, може да остане диря. Преди да започнете да почиствате петна с паста за зъби, направете тест върху дребен сектор.

6. Почистване и поддръжка на обувки

Белите спортни обувки изискват специфични грижи, с цел да не изгубят свежия си тип. Ако имате бели маратонки или бяла подметка на маратонките, можете да ги почистите с малко паста за зъби. Нанесете пастата върху гъба или мека четка и просто почистете нечистите елементи. След това изплакнете с хладка вода. Пастата за зъби освен ще помогне за унищожаване на замърсяванията, само че и ще възвърне белотата на побелели или пожълтели обувки.

Освен това, пастата за зъби е подобаваща като средство за поддръжка на кожени обувки, изключително тези, които са надраскани. Тук е задоволително да избършете обувките с мека, влажна забрадка с малко паста за зъби. Този способ ще работи и с надраскани кожени мебели.

7. Почистване на бижута, принадлежности и съдове

С течение на времето бижутата могат да изгубят блясъка си и да се покрият с мрачен налеп, това важи и за приборите за хранене. Ако забележите, че тези предмети са станали матови, просто ги изтъркайте усърдно с мека забрадка и паста за зъби и те ще заблестят като нови. Този способ се предлага изключително за сребро, т.е. сребърни бижута, сребърни принадлежности за хранене и свещници.

Пастата за зъби е подобаваща за разчистване на разнообразни предмети, в това число екран на смарт телефон, клавиши на пиано и фарове на коли.

8. Почистване на ютията

Пастата за зъби е чудесно почистващо средство, по тази причина се предлага за разнообразни петна и отлагания. Това важи и за гладещата повърхнина на ютията, която също е изложена на разнообразни типове замърсявания, петна от изгаряне или варовикови отлагания. В резултат на това резултатът от гладенето може да бъде надалеч от приемлив, да не приказваме, че занемарената и непочистена ютия оставя петна по изгладените облекла и се скапва по-бързо. Тук ще помогне паста за зъби, която би трябвало да се нанесе върху студената железна основа на ютията; по-късно полирайте и почистете с влажна забрадка.

9. Премахване на неприятни миризми от кожата и предметите

Пастата за зъби е отличен неутрализатор на миризми. Ако употребявате пастата като сапун за ръце, тя ще ви помогне да се отървете от неприятната миризма на чесън, лук или риба от ръцете си. Можете също по този начин да го употребявате за разчистване на термоси, бутилки за вода, шишета за хранене, кутии, купички за храна – просто изтъркайте вътрешността и изплакнете щедро.

Ако има неприятна миризма от тръбите в банята или кухнята, изстискайте половин тубичка паста за зъби в сифона на мивката или душа и оставете да престои 30 минути. След това изплакнете с вода.

10. Предотвратяване на замъгляването на лещите

Плуване в басейн, игра на скуош или тенис, каране на ски, сноуборд – такива действия изискват отбрана на очите с лещи. За страдание, лещите са склонни да се замъгляват, изключително тези, употребявани в плувен басейн. Решението е паста за зъби, която би трябвало единствено да нанесете тъничък пласт отвътре и по-късно да избършете пластмасовите лещи с чиста и суха забрадка. Можете да употребявате пастата и за измиване на огледала в банята, тогава тя ще понижи и запотяването им по време на душ или вана.

11. Маскиране на кухини в стените

Едно много ексцентрично приложение на пастата за зъби е, запълването на кухините в стените с нея. Ще работи като класическа шпакловка, с тази разлика, че пастата е по-крехка, по тази причина е подобаваща единствено за дребни кухини. Ако можете да видите дребни дупки в стената, да вземем за пример след гвоздей или топлийка, можете да ги запълните с паста, да изчакате да изсъхне и да се втвърди и по-късно да я боядисате с багра.

Пастата за зъби и нейните необикновени приложения – обобщение

Домашните средства постоянно са евтина и екологична опция на продуктите от магазина и пастата за зъби го потвърждава! Не забравяйте обаче, че преди да посегнете към пастата, е най-добре да извършите няколко опита върху дребна повърхност. Така ще се уверите, че пастата прави тъкмо това, което очаквате от нея, без да наранявате предмети или кожа (ако употребявате пастата да вземем за пример върху пъпки).

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР