Пастата е емблемата на италианската кухня, но днес тя се

...
Пастата е емблемата на италианската кухня, но днес тя се
Коментари Харесай

Три причини да хапваме повече паста

Пастата е емблемата на италианската кухня, само че през днешния ден тя се е трансформирала в най-популярното ядене в света. Ето три аргументи да хапваме повече паста:

Приготвя се елементарно и бързо

Приготвянето на съвсем всички типове паста не лишава повече от двайсетина минути. Към прясно сварената паста е належащо да добавите единствено домати, малко босилек и сирене, с цел да си приготвите едно в действителност вкусно и потребно ядене.

За здравословното хранене е значимо да включвате представители на всички хранителни групи, само че умерено можете да консумирате паста няколко пъти в седмицата.

Намалява чувството за апетит

Пастата ни засища за дълго време. В композиция със зеленчуци тя е подобаваща както за обяд, по този начин и за бърза  вечеря.
 паста ThinkStock/Getty Images
Помага ни да отслабнем

По своето наличие пастата е нискокалорична храна , съдържа въглехидрати, белтъчини, богата е на протеини и бедна на калории.

Много хора отхвърлят пастата поради високото наличие на въглехидрати. Истината е, че въглехидратите не пречат на здравословното намаляване . Пълнозърнестата паста даже подкрепя свалянето на килограми. Тя и е  добър източник на витамини, минерали и фибри и има място във всеки здравословен хранителен режим, даже когато той е за понижаване на тежестта.

И още:



 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР