Паста, пица, пармиджано, пино гриджо... не, не си играем на

...
Паста, пица, пармиджано, пино гриджо... не, не си играем на
Коментари Харесай

Фетунта - по-старият братовчед на брускетата

Паста, пица, пармиджано, пино гриджо... не, не си играем на храни и напитка с генезис Италия,  започващи с буквата " п ". Защото Италия е доста повече с изключение на вкусна храна без рекламация – тя е музика и жанр и класа, и dolce vita, и спорт, и красиви хора, и сладолед, и чувство за безгрижност, и мечтана дестинация.

Ако желаете да се запознаете с Италия  и да усетите нейния дух, не пропускайте да посетите Тоскана. Петият по величина район в Италия, който е прочут със своите хълмисти хълмове, кипариси и най-важното - вкусна храна. Сред цялото многообразие от предписания на този район има едно предястие, което също е известно като по-стария братовчед на брускетата и си коства да знаете всичко за него — освен тъй като е вкусно и обичайно.

Fettunta (фетунта) е препечена филийка самун, която се поръсва със зехтин, по-късно се намазва с чесън и се подправя с малко сол. Името значи " мазна филийка " (от fetta - " филийка ", и  unta - " мазна " ).



В Тоскана обичайно го вършат с Pane Toscano - тип локален самун, подготвен без сол. Днес ястието нормално е най-популярно през ноември, когато се тества новата годишна продукция зехтин.

Как fettunta eволюира в bruschetta?

Просто е - стартират да се прибавят и други съставки върху хляба с изключение на зехтин и чесън. Списъкът с добавки е безконечен: аншоа, маслини, гъби, разнообразни сирена, даже и части свинско месо.

Бързи, лесни и ефектни и най-важното – доста вкусни, тези предястия постоянно са добър избор. Особено в случай че изненадващо се появят непредвидени посетители на вратата. Независимо дали изберете семплия вид и поднесете фетунта, или предложите еволюиралите брускети, комбинацията от типичен италиански усети, които се смесват добре, постоянно е вкусна.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР