Първото заседание ще бъде открито от най-възрастния депутат Вежди РашидовНовоизбраното

...
Първото заседание ще бъде открито от най-възрастния депутат Вежди РашидовНовоизбраното
Коментари Харесай

Новоизбраното Народно събрание започва работа днес

Първото съвещание ще бъде намерено от най-възрастния народен представител Вежди Рашидов

Новоизбраното 48-о Народно заседание организира първото си съвещание от 9:00 часа. Съгласно Конституцията то ще бъде намерено от най-възрастния депутат - Вежди Рашидов.

Народните представители ще положат клетва: „ Заклевам се в името на Република България да съблюдавам Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управлявам от ползите на народа. Заклех се. “ След това те ще подпишат клетвени листове. В пленарната зала ще прозвучат химните на България и на Европейския съюз.

Очаква се президентът Румен Радев да направи послание към народа и Народното събрание. По традиция на първото съвещание на новоизбрания парламент изказвания вършат представители на парламентарно показаните партии и обединения.

След това се планува да бъде определен ръководител на Народното събрание. Председателят ще поеме управлението на съвещанието и ще произнесе слово. Депутатите ще изберат и заместник-председателите на Народното събрание.

На първото съвещание на 48-ото Народно заседание ще участват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, както и служебният министър председател Гълъб Донев и членовете на служебното държавно управление. Поканени са представители на Конституционния съд, на правосъдната власт, на разнообразни държавни институции, на дипломатическия корпус и на записаните в страната вероизповедания.

Покани са отправени и към предходните президенти и ръководители на Народното събрание.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР