Първото заседание от серията дебати за промяната на конституцията на

...
Първото заседание от серията дебати за промяната на конституцията на
Коментари Харесай

Провал на първото заседание от дебатите за промяната на името на Македония

Първото съвещание от серията диспути за смяната на конституцията на Македония предстоящо приключи с неуспех. Депутатите от двете опозиционни партии напуснаха залата заради противоречие с измененията.
Преди началото на дебатите последователите на ВМРО-ДПМНЕ излязоха на митинг пред Народното събрание.
Ние сме поколението, което взема решение проблемите. Имаме ясно удостоверение на македонската еднаквост, и македонския език ще се употребява свободно на всички места, съобщи македонският министър председател Зоран Заев в обръщението си пред депутатите, представен от Плусинфо.
Той прикани те да бъдат част от тези, които ще заведат Македония в европейското семейство.
„ Имаме съглашение с ясни индикации за нашата уникалност. Ние не даваме нищо на никого. Никой не ни е взел нищо. Трябва да изберете сред европейско бъдеще и изолираност. Светът гледа и чака от вас държавническа отговорност”, сподели Заев.
Заседанието на македонския парламент за конституционните промени беше прекъснато и ще продължи на следващия ден по обяд, съобщи БГНЕС.
Преди това министър председател Зоран Заев се обърна към депутатите с стремително послание. „ Вашето позитивно решение тук в Парламента през днешния ден доближава Македония до участие в НАТО, досега, в който македонският байрак гордо ще се вее в Брюксел с флаговете на другите държави-членки, само че и ни дава опция през юни да отворим първата глава от договарянията с Европейския съюз, които би трябвало да приключим през 2025 година. “
Това разгласи министър председателят Зоран Заев от парламентарната естрада довечера, обръщайки се към депутатите на 75-та сесия, на която се разискват конституционните промени в третата фаза, която изисква болшинство от две трети.
„ Вашето решение е сред тези два разновидността, размерът на това историческо решение би трябвало да бъде приет от всички. Вашият глас е гласоподаване за пълноправно участие на страната в НАТО за по-малко от година, вашият глас слага страната в фамилията на Европейски Съюз “, сподели Заев, добавяйки, че всеки глас " срещу " в действителност е избор на изолираност и нова политическа рецесия.
Нека вдигнем главите си и да се издигнем над раздялите, сподели Заев пред депутатите, добавяйки, че пред македонците са белите страни на тяхното бъдеще.
" Вместо с мъка и яд, през днешния ден можем да напишем тези страници с вяра, единение и взаимност за общата ни гражданска и македонска страна, " сподели Заев, като добави, че отговорността на депутатите е да подсигуряват, че жителите живеят в постоянна, обща и стопански просперираща страна.
„ Настоящият ден и решението ви в края на сесията доближават акта, когато ще подпишем протокола за присъединение към НАТО “, посочи министър председателят и акцентира, че Македония ще бъде 30-ия член на алианса, а Гърция ще бъде първата, която ще изиска това.
Заев акцентира, че през целия контрактуван развой преди подписването на Договора от Преспа Скопие не е подарило нищо на никого, нито някой е лишил нещо на някого.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР