Първото заседание на съдебния съвет, на което изпълняващия длъжността главен

...
Първото заседание на съдебния съвет, на което изпълняващия длъжността главен
Коментари Харесай

Славов предлага съдебният съвет да обсъди кой е трябвало да избере и.д. главен прокурор

Първото съвещание на правосъдния съвет, на което изпълняващия длъжността основен прокурор Борислав Сарафов, ще участва в това му качесство, евентуално ще бъде придружено от разискване дали вярно е бил определен за поста от прокурорската гилдия, а не от пленума.

 Борислав Сарафов е определен за изпълняващ длъжността основен прокурор Борислав Сарафов е определен за изпълняващ длъжността основен прокурор

Това се разбра от известие от министерството на правораздаването, в което се споделя, че правосъдният министър Атанас Славов ще предложи в дневния ред на съвещанието в четвъртък да бъде включена спомагателна точка в дневния ред.

Мотивите на Славов, които той към този момент показа, е че изборът на Сарафов от прокурорската гилдия " поражда подозрения във валидността на по този начин взетото решение и повдига съществено въпроса за легитимността на избора, което безспорно следва да бъде сложено на вниманието и задълбочено разисквано от Пленума ", написа още в известието.

 Прокурорската гилдия се раздели небрежно с Гешев и назначи заместител на Сарафов Прокурорската гилдия се раздели небрежно с Гешев и назначи заместител на Сарафов
Преди няколко дни, Славов разгласи, че е подготвен и да апелира решението на прокурорската гилдия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР