Първото решение на Министърът на здравеопазването е факт - със

...
Първото решение на Министърът на здравеопазването е факт - със
Коментари Харесай

Новият здравен министър спира временно сливането на болница Лозенец с детската болница

Първото решение на Министърът на опазването на здравето е реалност - със свое писмо тя краткотрайно спря процедурата обединение на детската болница с болница " Лозенец ". В писмото излиза наяве, че дейностите  по превръщане на трите сдружения, имащи отношение към плана за създаване на национална детска болница, краткотрайно стопират до изясняване на проблема. 

Проф. Сербезова показва още, че решението на министъра се взема до изясняване на всички обстоятелства и условия по проблема . Кореспонденцията е адресирана до препоръките на шефовете на СБАЛДП „ Проф. Иван Митев “ ЕАД, на МБАЛ „ Лозенец “ ЕАД и на Здравна капиталова компания за детска болница ЕАД.
Бъдещият здравен министър: Не би трябвало за детската болница да се приказва като за една постройка
Несъмнено би трябвало да имаме детска болница, българските деца заслужават това да се случи по допустимо най-хубавия метод. Говоря и като усло...

До окончателното изговаряне на министъра на опазването на здравето в качеството му на упражняващ правата на едноличния притежател на капитала на трите сдружения, следва да бъде спряно привеждането в осъществяване на подписаните до момента протоколи и решения за преобразуването.

Утре отрасловият министър ще се срещне с управленията на двете лечебни заведения , както и със студентите, които организират практиката си в „ Лозенец ”.

Припомняме, че въпросът със сливането на педиатрията и болница " Лозенец " докара до вълна от реакции, а в Медицинския факултет на Софийския университет се стигна до . По този метод студенти и преподаватели показаха митинга си против желанието на някогашния здравен министър доктор Стойчо Кацаров да сплоти двете лечебни заведения.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР