Първото по рода си събитие в област Перник ще събере

...
Първото по рода си събитие в област Перник ще събере
Коментари Харесай

Фермерско тържище ще се проведе днес в Брезник

Първото по рода си събитие в област Перник ще събере на едно място дребни и междинни локални земеделци, животновъди и занаятчии, които ще предложат своите артикули и услуги на гостите от близките градове и села.

Фермерският пазар се провежда от Регионалния юношески център в Брезник и Центъра за развиване на устойчиви общности, и е първото от  поредицата фермерски борси, които ще бъдат проведени и в останалите общини в област Перник. Той ще се организира в двора на някогашната Гимназия по селско стопанство във времето от 10 до 16 часа под името " Западно фермерско пазарище ". Участниците ще показват млечни артикули и месни деликатеси, екологичен мед, биоплодове и зеленчуци, достоверни ястия, грънчарски творби по обичайна технология на бусинските майстори и други, сподели Милен Миланов от екипа на Младежкия център.

" Поради огромния интерес, с изключение на производители от област Перник, поръчка получихме и от област Кюстендил – от селата Жабокрък, Граница и Копиловци ".

Тържището в Брезник е част от дейностите по интернационален план " Младежта в деяние ". Водещ сътрудник по плана е Хърватия. В него вземат участие още България, Испания и Румъния.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР