Първото издание на Ел Класико между Барселона и Реал Мадрид

...
Първото издание на Ел Класико между Барселона и Реал Мадрид
Коментари Харесай

Белингам донесе победата на Реал над Барса в първото Ел Класико за сезона

Първото издание на Ел Класико сред Барселона и Реал Мадрид за сезон 2023/2024 година приключи с поврат от 0:1 до 2:1, който „ лос бланкос “ реализираха като посетител в каталунската столица. В воин за Реал в мач №187 на равнище Ла Лига сред двата гранда на испанския футбол се трансформира Джуд Белингам, който вкара и двата гола в дербито. Попадението за „ блаугранас “ вкара Илкай Гюндоган, като хората на Шави удариха и две греди.

Мачът на Олимпийския стадион „ Луис Компанис “ в Барселона стартира по превъзходен метод за домакините, които вкараха гол още в 6-ата минута. Орелиен Чуамени и Дейвид Алаба позволиха неточност в обстановка, при която Илкай Гюндоган сподели своята борбеност. Германският национал завоюва топката в наказателното поле и от чиста позиция вкара топката в мрежата на Кепа Арисабалага – 1:0 за Барселона.  

Десет минути по-късно каталунците можеха да удвоят, само че удар на Фермин Лопес разтресе левия непряк дирек и остави „ кралския клуб “ в мача.

Барса придвижи по-настойчивата си игра и при започване на второто полувреме. В 51-ата минута Иниго Мартинес засече центриране във вратарското поле, само че ударът му с глава удари евия непряк дирек на вратата на Реал Мадрид.

Секунди по-късно Кепа избави удар на Роналд Араухо, ориентиран към долния ляв ъгъл.

В 65-ата минута Жоао Кансело сподели добра самостоятелна игра, нахлу в наказателното поле и стреля, само че бранител на Реал Мадрид блокира удара му.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР