Първото интервю на господин Гешев, в качеството му на кандидат

...
Първото интервю на господин Гешев, в качеството му на кандидат
Коментари Харесай

Радан Кънев: Гешев е номинация на ГЕРБ, ДПС и БСП. В съдебната система се очертава произвол

" Първото изявление на господин Гешев, в качеството му на претендент за основен прокурор на Република България, е повече от притеснително както от професионална, по този начин и от етична политическа позиция. Напълно неприемливо е един върховен магистрат, да не приказваме за магистрат с опциите и прерогативите на основен прокурор, да заема ясно политически позиции, да изрича политически мнения, още повече авансово да дава формулировка кой е олигарх, кой - нарушител. "
 Христо Иванов: Гешев се пробва да инкриминира ролята на опозицията в едно демократично общество  Демократична България: Гешев да даде оставка, прокурорите да отдръпват номинацията му  Единственият номиниран за гл. прокурор Иван Гешев: Не споделям визията на десните екстремисти, че управляващите би трябвало да са разграничени
Това декларира евродепутатът Радан Кънев в изказване след изявлението на единствения номиниран за поста на Сотир Цацаров - Иван Гешев, пред Българска национална телевизия през вчерашния ден .

Кънев е безапелационен, че номинацията му е резултат от сговор сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

" Това е резултат от политическо решение на главните партии, без значение дали те назовават себе си ръководещи или опозиционни ", споделя той.

Кънев предизвестява, че в случай че кандидатурата на Гешев бъде одобрена от Пленума на Висшия правосъден съвет и бъде публикуван декрет от президента, " би трябвало да сме наясно, че положението на върховенството на правото, на правораздаването, на разделянето на управляващите в България ще бъде влошено, а не усъвършенствано. Ще създадем огромна крачка обратно, а не крачка напред ".

" Искам да подчертая - акцентира Кънев, - че в тази обстановка ролята на депутатите в Европейския парламент ще бъде изключително значима. Това е моментът, за който доста постоянно приказвам - когато Европа и европейските институции би трябвало да са в положение да защитят българските жители като европейски жители както от произвола на техните държавни управления, по този начин и от произвола, който се обрисува в правосъдната система .

Аз не мога да кажа за сътрудниците евродепутати от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, чиито партии поддържаха целия този модел на развиване на прокуратурата в България, в това число в сегашния парламент. Мога обаче да подсигурявам, че в нито един миг аз, като представител в Европейския парламент, няма да мълча, когато се погазват правата и свободите на българските жители . "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР