Първото хапче, предназначено за лечение на симптоматичен Covid-19, беше одобрено

...
Първото хапче, предназначено за лечение на симптоматичен Covid-19, беше одобрено
Коментари Харесай

Първото хапче за лечение на Covid-19 е одобрено от Великобритания

Първото хапче, предопределено за лекуване на знаменателен Covid-19, беше утвърдено от Регулатора по медикаментите на Обединеното кралство, съобщи Би Би Си. Таблетката молнупиравир се дава два пъти на ден на уязвими пациенти, неотдавна диагностицирани с заболяването. Клиничните изследвания на хапчето, което първоначално е било разработвано, с цел да лекува грип, демонстрират, че понижава на половина риска от хоспитализация или гибел.

Молнупиравир, създаден от американските фармацевтични компании Merck, Sharp and Dohme (MSD) и Ridgeback Biotherapeutics , е първото антивирусно лекарство за лекуване на Covid-19. Хапчето работи, като се насочва към ензим, който вирусът употребява, с цел да се развъжда в тялото, като вкарва неточности в генетичния му код. По този метод лекарството поддържа ниски равнища на вируса в тялото и понижава сериозността на болестта. От фармацевтичната компания Merck споделиха, че лекуването с молнупиравир е еднообразно дейно и против новите разновидности на вируса.

Регулаторът по медикаментите на Обединеното кралство съобщи, че хапчето е позволено за приложимост при хора, които имат лек до сдържан коронавирус и най-малко един рисков фактор за развиване на тежко заболяване като затлъстяване, преклонна възраст, диабет или сърдечно заболяване.

Обединеното кралство чака 480 000 курса молнупиравир да бъдат доставени до края на годината, дружно с 250 000 курса от сходно пробно лекарство, което сега се създава от американската фармацевтична компания Pfizer.
Правителството на Англия не разкри на каква стойност е договорът.

Правителството на Съединени американски щати е закупило авансово 1,7 милиона курса от лекарството на цена от към 1, 2 милиарда $, или почти 700 $ за курс. Други страни, в това число Австралия, Сингапур и Южна Корея, са сключили съглашения за покупка.

Клинични изпитвания

Данните са оповестени в прессъобщение и към момента не са рецензирани.

Клиничните изпитвания на молнупиравир върху 775 пациенти с Covid-19, откриват:

- 7,3% от тези, приели лекарството, са приети в болница , спрямо 14,1% от пациентите, на които е обещано плацебо .

- Не е имало смъртни случаи в групата на пациентитре, лекувани с молнупиравир. Осем от групата на плацебо хапчето, взели участие в изследването, по-късно са умряли от Covid-19.

Резултатите от клиничните изпитвания показват, че приемът на молнупиравир би трябвало да стартира незабавно след появяването на първите признаци , с цел да има резултат. По-ранно изследване при пациенти, които към този момент са били приети в болница с тежък Covid-19, е спряно след разочароващи резултати.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР