Първото есенно нахлуване на по-студен въздух от Северна Европа прогнозират

...
Първото есенно нахлуване на по-студен въздух от Северна Европа прогнозират
Коментари Харесай

Синоптиците прогнозират: Тази седмица ще усетим първия повей на есента

Първото есенно навлизане на по-студен въздух от Северна Европа предвиждат за тази седмица от Meteo Balkans. Дневните температури ще бъдат по-ниски от типичните за първото десетдневие на август.

Затопляне и още веднъж по-високи температури се чакат към края на седмицата.

Във вторник над западните региони ще бъде най-вече слънчево. Повече облаци чакаме над Централна и Източна България, където до края на деня ще паднат проливни превалявания. Ще духа слаб, а в Дунавската низина до сдържан вятър от северозапад. Температурите ще се намаляват и ще са нетипични за август.
 
За вторник синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология са оповестили жълт код за няколко области за страната - Ловеч, София, Враца, Монтана и Видин. Там се чакат значителни превалявания и гръмотевични стихии.

В сряда ще е най-вече слънчево, само че с извънредно ниски температури. Вятърът последователно ще стихне и ще се ориентира от запад.Температурите и през двата дни ще останат ниски и ще са сред 22-26°С.

В четвъртък и петък ще е най-вече слънчево и последователно ще се затопля. Вятърът денем ще се ориентира от запад, само че ще е слаб. След обяд над планинските региони ще се развива купесто-дъждовна облачност. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 29-33°С.

През уикенда, според  GFS и Европейски Съюз Балканите, още веднъж ще попадат в транспорт на по-топла и гореща въздушна маса и температурите ще се покачват.

Седмичната прогноза е направена въз основата на Европейския модел за средносрочни прогнози и GFS.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР