Първото Cat Café отвори врати в Москва Любопитството убива котката,

...
Първото Cat Café отвори врати в Москва Любопитството убива котката,
Коментари Харесай

За котките, кафето и хората

Първото Cat Café отвори порти в Москва

 cat cafe00

" Любопитството убива котката, само че възторгът от наученото я връща към живот ".

1998 година, Тайпе, Тайван. Тогава е намерено първото по рода си Cat Café. Чест за котки, приятност за техните фенове и екзотично другарство на чаша кафе.
Замислено като атракция и релаксираща отмора за многочислените туристи стичащите се по тези места, котешкото кафене се трансформира в същинска сензация и прекрачва границите на своята татковина. Първото японско кафе с котки отваря порти през 2005-а, а през идващите години това се случва и в Европа – Австрия, Германия, Испания, Унгария, Италия, Франция.
Москва се трансформира в следващата гостоприемна за котки столица, която отвори порти за своето първокласно Cat Café. В него всички, които по една или друга причина не могат да отглеждат котки вкъщи си, могат да се почувстват уютно - да поиграят, да погалят и пообщуват с обичаните си животни. Първото сходно кафене в Русия е в Санкт-Петербург, където котките са на висока респект – 60 от тях са непрекъснати жители на Зимния Дворец. Собствениците на новото кафене са решили от време на време да отдават бездомните котета, приютени в тяхното заведение в положителни фамилии, които желаят да ги осиновят.

 cat cafe01

 cat cafe02     cat cafe03

 cat cafe04     cat cafe05

 cat cafe06     cat cafe07

 cat cafe08     cat cafe09

Източнник - Газета.Ru
Снимки - Артем Сизов

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР