Първостепенният въпрос е каква политика води мнозинството и това правителство.

...
Първостепенният въпрос е каква политика води мнозинството и това правителство.
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Ликвидирането на енергетиката започна още при правителството на ГЕРБ

„ Първостепенният въпрос е каква политика води болшинството и това държавно управление. Има моменти, когато няма време за очакване. И вота на съмнение не е безусловно за да падне държавното управление. Ние сме наясно, че това е мъчно. Това е може би крайната опция на опозицията да изрази своя митинг и противоречие с политиката, която се води в дадена сфера. Особено в областта на енергетиката се натрупаха поредност обстоятелства, които щяха да обезмислят нашата роля като съпротива, в случай че не бяхме реагирали по този метод.

Ние желаеме да защитим вероятностите пред България и българската стопанска система. Да защитим развиването на една мощна българска енергетика. Правителството и болшинството със своите дейности я убиват малко по малко. Хората излязоха по улиците, с цел да защитят България и българската енергетика. " Това сподели зам.-председателят на Народното събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

По думите му ликвидирането на българската енергетика е почнало още по време държавните управления на ГЕРБ и е намерило своето естествено продължение в този момент, когато Политическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи взаимно правят към този момент последните стъпки. Декарбонизация, само че с какви стъпки и на каква цена? България посредством държавното управление си е взела участие в договарянето на тази зелена договорка.

Имаше няколко дебата в последните дни по Закона за енергетиката, пътната карта, по настояването ни да не бъдат вкарвани тези проекти. Виждаме един опит посредством преструване на разговор да се реализиран или най-малко да се формулират по хубав метод неща, които в действителност нищо не трансформират. За нас няма различен метод да спасим енергетиката също така държавно управление да си отиде. Парламентът безусловно е сплескан. Има едно болшинство, което се сглоби на база ползи на водачите. То е монолитно, когато би трябвало да работи против българските ползи ", добави социалистът.

Ситуацията в Близкия изток е невиждана - такива огромни дейности не е имало дори в интервала на сериозна военна борба. Той изрично осъди дейностите на Хамас. Подчерта, че военните дейности не са метод за реализиране на задачите на една организация или народ. „ Важно е по какъв начин ще реагират играчите, които поддържат Хамас. Не знам каква ще бъде ролята на Иран във всичко това и действително има сериозен риск на включване на нови страни в спора. Тогава обстановката ще стане доста комплицирана ", разяснява Вигенин.

В последните месеци се следи разпалване на спорове, които на пръв взор наподобяват замразени, като този в Нагорни Карабах да вземем за пример, разяснява още Вигенин. За него главният въпрос е по какъв начин Израел е пропуснал тази офанзива и натрупването на оръжия по границата с Газа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР