Първоначално знаехме, че е добре да пием пробиотици, когато по

...
Първоначално знаехме, че е добре да пием пробиотици, когато по
Коментари Харесай

Защо да приемаме пробиотици редовно?

Първоначално знаехме, че е добре да пием пробиотици, когато по някаква причина ни се постанова антибиотично лекуване. След това учените започнаха да предлагат да ги одобряваме и по други аргументи и да акцентират редица техни изгоди. А в този момент към този момент знаем, че пробиотичните добавки са значими освен при настъпило боледуване, а и като превенция.
Прочетете още
Здравето на храносмилателната система е директно обвързвано с милиони микроорганизми, които всекидневно я населяват. Когато настъпят някакви промени в микробиома по една или друга причина, това може да докара до развиването на разнообразни болести, свързани със стомаха и отделителната система.

Но здравето на червата е директно свързани и с общото ни здравословно положение, както и със защитните сили на организма. Затова пробиотици може да влязат в графата естествени имуностимуланти, от които се нуждаем целогодишно, само че най-много през сезона на вирусите и гриповете.

Именно поради позитивния си резултат върху имунната система се счита, че пробиотиците могат да въздействат позитивно и при алергии като контролират имунния отговор и повлияват на положения като ринити и екземи да вземем за пример. За наблюдение на сходен резултат е нужен банкет от най-малко един месец. А при бебетата може да има предпазен резултат за развитие на алергии напред в години.

Пробиотиците съдържат живи микроорганизми, които имат директно въздействие и върху връзката сред червата и мозъка. Доказано е, че чревната микробиота може да повлияе непосредствено върху функционалностите на мозъка.

А от там идва и друга изгода от този тип добавки, която се акцентира в последно време - позитивният резултат върху тревожни и депресивни положения, които може да са предизвиквани от дисбаланс в чревната микрофлора.

Приемът на пробиотици е доста значим и в най-ранна детска възраст освен тъй като оказва помощ при колики и други подобни неразположения, само че и тъй като може да понижи риска от развиване на разстройства от аутистичния набор, който също са свързани с чревни проблеми. А пробиотичните варианти могат да повлияят на мозъчната функционалност посредством производството на невроактивни съединения, които взаимодействат с оста черва-мозък.

Разбира се няма по какъв начин да пропуснем и положителното влияние на пробиотиците върху храносмилателната система. С възстановяване на чревната микрофлора се понижава опцията от пораждане на разнообразни стомашни неразположения, подобрява се храносмилането, а усвояването на питателните субстанции е по-ефективно, предава HealthNews.

За да бъдат всички тези изгоди на разположение, би трябвало да приемаме пробиотици най-малко в продължение на седмица или две. При всеки организъм е належащо друго време, с цел да се задействат механизмите в храносмилателната система. И едно е несъмнено - продължителният банкет няма да ни навреди. Особено в случай че желаеме да усетим усъвършенстване освен в храносмилането, само че и в психологичното си положение, би трябвало да бъдем непрекъснати.

 

Източник: lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР