Първоначално съпругата на жертвата подаде сигнал за отвличане. Тя дори

...
Първоначално съпругата на жертвата подаде сигнал за отвличане. Тя дори
Коментари Харесай

Осъдиха двамата германци, убили свой сънародник в добричко село

Първоначално брачната половинка на жертвата подаде сигнал за похищение. Тя даже получи ултимативно писмо с искане за паричен откуп в размер на 100 000 лв., който да бъде събран в идващите 48 часа. Бележката беше съпроводена от биологичен материал и пръстен, принадлежащ на отвлеченото лице. В хода на следствието обаче беше открито, че в действителност става дума за ликвидиране.

Петчленен правосъден състав в този момент призна подсъдимите Р. К. и Т. К. - татко и наследник, в съучастничество между тях като съизвършители, съзнателно умъртвили своя съотечественик, като убийството е осъществено по изключително непосилен метод за жертвата и с особена свирепост.

Съдът наложи на подсъдимия Р. К. наказване " пожизнен затвор ", при първичен специфичен режим на изтърпяване на наказването. Определеното за Т.К. наказване е 19 години отнемане от независимост, при първичен непоколебим режим.

Двамата са наказани солидарно да заплатят на брачната половинка на умрелия 200 000 лева, ведно със законната рента от 20 октомври 2021 година до окончателното издължаване, като обезщетение за нанесени неимуществени вреди. Те следва да заплатят и държавната такса върху почетената гражданскоправна рекламация, както и разноските по делото.

И тримата непознати жители живеели в село Соколово. Твърди се, че действието е било осъществено в рамките на парцела, населяван от подсъдимите.

Присъдата на Окръжния съд не е дефинитивна и може да се апелира и протестирана в 15-дневен период пред Апелативен съд - Варна. Мотивите към постановения правосъден акт ще бъдат направени в 60-дневен период.

През юли т.г. съдът даде ход на делото. В края на септември съдът изслуша показанията на очевидците и брачната половинка на жертвата, както и експертизите на движимостите лица.

Жертва на убийството стана 59-годишен мъж, немски жител със статут на дълготрайно пребиваващ в България. Той и брачната половинка му живеели в село Соколово от 2020 година. В обитаемото място живеели и други фамилии от Германия, с част от които съпрузите поддържали другарски връзки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР