Първоначалният ентусиазъм при въвеждане на работата от вкъщи вече не

...
Първоначалният ентусиазъм при въвеждане на работата от вкъщи вече не
Коментари Харесай

Хибридният начин на работа е за предпочитане пред "хоумофис"

Първоначалният възторг при въвеждане на работата от у дома към този момент не е същият. Преди пандемията някои тип действия хората на са си и представяли, че ще могат да ги реализират отдалечено.

При доста служащи и чиновници се е върнало желанието за връщане на работното място – било заради отчаяние, било заради некадърност за баланс сред персоналния и работния темп, заради изолацията и неналичието на естествена връзка.

Най-добрият вид е хибридният метод на работа, съобщи мнението си пред Радио София Георги Първанов, експерт по човешки запаси (HR), член на УС на Българската асоциация за ръководство на хора, шеф на GP Career Club.

 „ Работата в офис не може изцяло да се замине с отдалечена – и поради общуването, и поради контрола на качеството или активността, сигурност на труда, покриване на разноски. Не всички аспекти в това отношение са планувани и регламентирани в нашето законодателство. “

Много сфери бързо се приспособиха към „ хоум офис “ работата, даже и да не са свързани безусловно с онлайн задължения, в това число и с банкови и други услуги.

Според Първанов вършат се значително опити да се пригаждат служебни пространства, да се усвояват нови места, в това число и навън със зеленина, като в тях се привнася чувство за домашна среда и рекреативни функционалности.

От друга страна се е повишило търсенето на програмен продукт, с който се възнамерява потреблението на офисно пространство.

След разхлабването на противоепидемичните ограничения пазарът на труда още веднъж се отвори и се появи недостиг на фрагменти в някои браншове, в това число и хотелиерския, добави Първанов. Както и поръчките за тиймбилдинги – за сближение, за възвръщане на екипните умения.

По думите му практиката в доста страни и компании сигурно сподели, че в дълготраен проект отдалечената работа от у дома води до сериозна демотивация, което се отразява и в резултатите.

Чуйте диалога на Данаил Конов с Георги Първанов.

По тематиката е и анкетата на Михаил Митев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР