Първомаец остана неприятно изненадан, след като отсъства от дома си

...
Първомаец остана неприятно изненадан, след като отсъства от дома си
Коментари Харесай

Крадец нахлу в къща край Пловдив, задигна 12 бона и злато от сейфа

Първомаец остана неприятно сюрпризиран, откакто отсъства от вкъщи си в продължение на няколко дни. През времето от 20 до 24 август от вкъщи му били отмъкнати близо 12 000 лева, заключени в сейф. Неизвестен причинител е съумял да проникне в къщата на 34-годишния мъж без щурм, защото се е снабдил с фалшифициран ключ. Според проверяващите е допустимо да е употребявал аварийния ключ, който бил закачен на перваза на прозореца наоколо до входа на къщата. 

Мъжът незабално подал сигнал в РУ-Първомай. Установено е, че причинителят се е качил на втория етаж по стълбището и е отворил долап в портмантото, в което била инсталирана металната каса. След като отключил сейфа, той лишил 10 000 лева и 1000 евро. Освен това, съумял да задигне и златни украшения с тегло към 50 грама. 

Униформените посетили местопроизшествието дружно с криминалисти от Пловдив. По време на огледа били конфискувани разнообразни следи за обработка, както и арсенал от късо огнестрелно оръжие, който бил открит отвътре на заключващия механизъм. 

По случая е формирано досъдебно произвеждане под наблюдението на Районна прокуратура - Първомай.  / Трафик Нюз
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР