Първо заседание на временната парламентарна комисия за разследване на корупционните

...
Първо заседание на временната парламентарна комисия за разследване на корупционните
Коментари Харесай

Скандал беляза заседанието на комисията по аферата Митници

Първо съвещание на краткотрайната парламентарна комисия за следствие на корупционните практики в Агенция " Митници ". Депутатите изслушаха вътрешния министър Калин Стоянов, а поради дребното време което остава преди Народното събрание да излезе във почивка беше решено комисията да заседава два пъти седмично.

В началото на съвещанието на комисията депутатите се срещнаха с протокола от мярката за неотклонение на обвинените Петя Банкова и Стефан Димитров. " Предполагам сте наясно,че няма по какъв начин да има контрабанден канал, без да се стига по веригата с подкрепи до най-високо равнище ", уточни депутатът от Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

" Смятаме,че тази история наподобява като съшита с бели конци. Прокуратурата влиза в ролята на политически състезател в предизборна акция още веднъж. Използва се като машина за офанзива против промените в правосъдната власт и в службите ", акцентира Венеция Ангова от ПП-ДБ.

" Не съм виждал по-сериозен скандал в 30-годишната си процедура от този ", изрично съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

" Един канал не може да се сътвори без редовия митничар, който да пропуща преноса или с  началника на промяна, който го назначава тъкмо по това време ", сподели Димо Дренчев от " Възраждане ".

А откакто прехвърчаха искри, депутатите продължиха с чуване на служебния министър на вътрешните работи. " От предоставения дубликат на протокол излиза наяве, че основния секретар е получил безценен подарък. Известно ли ви е  да е заявил този подарък? ", попита Теменужка Петкова от ГЕРБ.

" Не съм правил такава инспекция, само че може да се направи информация ", акцентира вътрешният министър Калин Стоянов.

От Българска социалистическа партия върнаха тематиката за контрабандните канали. " През границата на Република България не може да мине нищо без гранична полиция. Тези камиони, които са минавали с цигарите, от кое място да знаем какво има сред цигарите. То може да има опиати и оръжия ", сподели Румен Гечев.  

" Служителите на Гранична полиция ревизират документи, не стоката ", отвърна Стоянов.

" Има ли сигнали от партньорски служби? Ние знаехме, като комисия народни представители, че част от измененията се правят по рекомендация на партньорските служби ", добави Цонев.

" Аз в този момент слушам от вас. Предполагам, че с цел да ми го казвате имате нещо поради ", отговори вътрешният министър, представен от Нова тв.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР