“Първо, искам да призова всички протестиращи да се вслушат в

...
“Първо, искам да призова всички протестиращи да се вслушат в
Коментари Харесай

Денков: Днес изпращаме Плана за справедлив преход, исканията на протестиращите почиват на изопачена информация

“Първо, желая да прикани всички протестиращи да се вслушат в това, което ще кажем. Голяма част от настояванията им се основават на изопачена или погрешна информация ”. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков.

“Крайният период за подаване на документите в Европейска комисия е на следващия ден - 30.09. и няма метод за отсрочване - ще се изгубят 3,5 милиарда лева Няма дати за затваряне на съответни въглищни централи. Изключително значимо е да се основат механизми, посредством които хората, които имат нужната подготовка да работят още веднъж в същите райони. Затова сътворяваме предприятия за преобразяване на териториите на мините в зони, в които да се реализират дейностите - тъй наречените индустриални зони ”, сподели още Денков. “Договорихме се, че ще има съществени обществени пакети, в случай че би трябвало да се закриват огромни предприятия, ще се основават обществени пакети ”, акцентира министър председателят.

Министърът на финансите Асен Василев добави, че Планът за обективен преход ще бъде изпратен на следващия ден към Европейска комисия. “Ако миньорите желаят да изоставен работа, то ще има обществени пакети. Те ще получат 36 заплати ”, сподели Василев. Той акцентира, че мините и ТЕЦ-овете ще спрат да работят по стопански аргументи, тъй като себестойността на силата, която създават, ще бъде прекомерно висока и няма да може да се продава тъй че да има облага. “Искаме да създадем прехода, тъй че хората да запазят приходите си, да се привлекат задоволително вложители в района ”, посочи финансовият министър. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР