Първият заместник помощник секретар в Министерството на финансите на САЩ

...
Първият заместник помощник секретар в Министерството на финансите на САЩ
Коментари Харесай

Високопоставени представители на САЩ пристигнаха в София

Първият заместител асистент секретар в Министерството на финансите на Съединени американски щати Пол Ахърн е на посещаване в София сред 9-ти и 11-ти февруари, с цел да се срещне с представители на българското държавно управление. Разговорите ще се концентрират значително върху съдействието в региона на битката с прането на пари и финансирането на тероризма.

В София дойде и заместител асистент държавният секретар на Съединени американски щати Матю Палмър. Според информация от американското посолство той е в българската столица, с цел да се съветва с българското държавно управление за Западните Балкани като продължение на сполучливия стратегически разговор на високо равнище, който стартира предишния месец.

В взаимно изказване двете страни обявиха при започване на предишния месец, че "както България, по този начин и Съединени американски щати желаят Западните Балкани да бъдат преуспяващ и процъфтяващ район, изцяло интегриран в евро-атлантическите институции; район, който откликва и поддържа потребностите на хората ". За това, съгласно взаимното изказване, е нужна политическа храброст и визия в цяла Европа.

България и Съединени американски щати са подготвени да оказват помощ, тъй като това е и в наш интерес, се показва в обобщението от почналия Стратегически разговор сред двете страни. "Едни по-силни Западни Балкани значат по-силна Европа и по-силно трансатлантическо партньорство. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР