Първият за годината турнир от Големия шлем по тенис -

...
Първият за годината турнир от Големия шлем по тенис -
Коментари Харесай

Australian Open `21 се отлага с три седмици за февруари

Първият за годината шампионат от Големия шлем по тенис - Откритото състезание на Австралия, няма да се организира на авансово плануваните дати от 18 до 31 януари 2021 година Началото на конкуренцията в Мелбърн ще бъде отсрочено с три седмици и тя би трябвало да стартира на 8 февруари, заяви президентът на австралийската тенис федерация и шеф на шампионата Крейг Тайли.

" Отне ни известно време, само че имаме страхотни вести. Изглежда, че Australian Open 2021 ще стартира на 8 февруари - сподели Тайли. - Тенисистите би трябвало да преминат двуседмична карантина, започваща от 15 януари, само че държавно управление в щата Виктория се е съгласило да направи отстъпки на участниците в шампионата. Въпреки строгите ограничавания след карантината играчите ще могат да се движат свободно, да избират лично място на престояване, да организират подготвителни сесии и да играят на шампионат пред забележителен брой фенове за първи път от доста месеци насам. "

Все още не е ясно по какъв начин ще се отрази тази смяна на цялостния календар на професионалните асоциации при мъжете (ATP) и дамите (WTA). По традиция сезонът се открива с редица подгряващи шампионати на Зеления континент през първите две седмици на януари, което явно няма да се случи. През февруари пък нормално има доста шампионати както в зала в Европа и Съединени американски щати, по този начин и навън в Централна и Южна Америка и Азия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР