Първият в света пълнометражен филм, заснет изцяло със смартфон е

...
Първият в света пълнометражен филм, заснет изцяло със смартфон е
Коментари Харесай

Чалга - първият в света пълнометражен филм, заснет изцяло със смартфон вече е по кината

Първият в света пълнометражен филм, сниман напълно със смарт телефон е български и към този момент е по кината. Премиерата на кино лентата „ Чалга “ - най-новата продукция на режисьорa Мариан Вълев се състоя на 7 март. Филмът е сниман напълно с мобилен телефон Samsung Galaxy. За да сътвори достоверен образен роман на историята си, ориентирана към актуалното високотехнологично потомство, Мариан Вълев избира Galaxy S22 Ultra, утвърдил се като един от най-забележителните флагмани на Samsung през последните години и добил необятна известност с мощната си камера, която, съгласно режисьора на кино лентата „ разрешава да бъдат снимани неща, които са невъзможни за снимане с нормалната кинокамера “.

 „ Чалга “ е вторият пълнометражен филм на Мариан Вълев като режисьор. В новия си план той споделя история за живота на младежите, за техните фантазии и полезности, за това на какво са подготвени, с цел да ги реализиран. Главните функции са поверени на Елеонора Иванова – Нори и Цветелина Стоянова, а  звездният кино екип се добавя от обичани български артисти като Любомир Нейков, Димитър Рачков, Кръстю Лафазанов, Стефан Мавродиев и Виктор Калев, музиканти, инфлуенсъри и други известни персони от публичния живот. Сред останалите емблематични членове от екипа на кино лентата са Димитър Гочев - едно от огромните имена в операторското майсторство, а музиката на кино лентата е дело на именития музикант Румен Бояджиев.

„ В този филм сигурно не става дума за чалгата като музика. Според етимологията си, думата " чалга " значи инструменталист, свирач. Чалгата по-късно закупи едно друго семантично значение като метод на мислене, несериозност, метод на живот. Във кино лентата сигурно не става дума за чалгата като музика, а за чалгата като метод на мислене “, споделя Мариан Вълев и добавя „ Това е филм за другарството, за ценностната система, която в последно време малко позабравихме, за близостта сред хората, и за обичта сред тях “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР