Първият в Средиземно море подводен музей се открива в събота

...
Първият в Средиземно море подводен музей се открива в събота
Коментари Харесай

Край бреговете на Агия Напа се открива първият в Средиземно море подводен музей



Първият в Средиземно море подводен музей се открива в събота край крайбрежията на известния курортен център Агия Напа, в югоизточния завършек на Кипър. Туристическата атракция с подводни статуи е на до 10 метра дълбочина и ще е налична за водолази или плувци с маска и шнорхел.

Една от най-големите нови туристически забележителности на Кипър към този момент е подготвена да посрещне феновете на морето.

Първият в Средиземноморието Музей на подводната статуя (Museum of Underwater Sculpture Ayia Napa, MUSAN) се открива в наличието на създателя му - световноизвестния английски създател Джейсън де Кайрес Тейлър, ваятел, създател на редица подводни съоръжения, еколог и професионален подводен фотограф.

93 статуи са ситуирани на дълбочина от 6 до 10 метра в кристално-прозрачните морски води в региона, в пясъчна линия единствено на 200 метра от брега, оповестяват от общината-домакин.

Композициите от камък дружно с естествени подводни дървета и растения образуват първата по рода си подводна гора.

Скулптурите са направени от неутрални инертни материали и не вредят на природата.

Подводният парк-музей е и самобитен неестествен риф, който ще приюти доста морски жители. Очаква се той да укрепи и обогати локалната морска екосистема.

Съчетанието сред скулптурните произведения и водите на Средиземно море, демонстриращо връзката сред индивида, изкуството и природата, ще предложи на посетителите „ неповторимо прекарване ”, акцентират туристическите и морските органи в Кипър.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР