Първият в България климатик с филтър с активен въглен от

...
Първият в България климатик с филтър с активен въглен от
Коментари Харесай

Производител пусна на пазара климатик с активен въглен

Първият в България климатик с филтър с деен въглен от GREE е към този момент на пазара. Във времена на вируси и болести международният водач за климатици GREE показа новаторската климатична моносплит система G-Tech с филтър с деен въглен. При този модел инженерите на GREE са наблегнали на филтрацията на въздушната бликам, която излиза от климатичното тяло, с цел да се подсигурява по-голяма сигурност в помещението.

Затова моделът G-Tech има многобариерна филтърна система, която включва, както общоприетия филтър за груби частици, по този начин и още новаторския филтър с деен въглен; многокомпонентен филтър с клас на филтриране РМ2,5, който улавя бактерии, спори на плесени, пъстър прашец и тонер прах; биологичен стерилизиращ филтър против микроорганизми и катехинов филтър, предпазващ от разпространяването на вируси. Катехинът е естествен полифенол, който е естествено антибактериално вещество, което убива микробите. Най-богатите източници на катехини са зеленият чай и ябълките.

Съгласно стандарт ISO16890 филтрите се разделят на четири групи: ISO ePM1; ISO ePМ2.5; ISO ePM10 и ISO груби частици. За да се сертифицира един филтър в съответния клас, той би трябвало да улавя най-малко 50% от частиците с съответния размер. Например PM2.5 би трябвало да улавя най-малко 50% от частиците с диаметър 0,0025 мм или 2,5μ. Частици с диаметър PM1 са вируси, нано частици, изгорели газове и така нататък В клас РМ2,5 влизат бактерии, спори от гъбички и плесени, пъстър прашец, тонер прахуляк. Полените и пустинния прахуляк се класифицират в клас РМ10, а грубите филтри пречистват още по-едри песъчинки, коса и т.н.

Сериозно преимущество на G-Tech е и специфичният дизайн на вътрешното тяло, с помощта на който, то елементарно може да бъде разглобено до съставните му елементи. Това дава опция за по-качествена стерилизация на климатика по време на профилактика, както и цялостното му измиване под бликам течаща вода.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР