Първият търговски полет на китайския пътнически самолет за дълги разстояния

...
Първият търговски полет на китайския пътнически самолет за дълги разстояния
Коментари Харесай

Първият китайски пътнически самолет за дълги разстояния влиза в експлоатация

Първият търговски полет на китайския пътнически аероплан за дълги дистанции C919 ще се състои на 28 февруари, заяви през днешния ден организация Цейлиан.

Авиостроителната корпорация за цивилен самолети на Китай (COMAC) съобщи първия C919 на един от най-големите китайски въздушни превозвачи China Eastern Airlines. В регистрационния номер на самолета е B-919A, " B " значи, че това е аероплан на китайската гражданска авиация, " 919 " подхожда на модела, " A " значи, че това е първият аероплан. Капацитетът на самолета е 164 места, като осем от тях са бизнес класа.

Според разписанието, на 28 февруари самолетът C919 ще извърши два полета: от интернационалното летище на Шанхай " Хунцяо " до интернационалното летище в Пекин " Шоуду " в 9,45 часа и назад - в 13,45 часа локално време.

Проектът C919 е първият китайски пътнически аероплан за дълги дистанции, с съдържимост от 158 до 174 места и дължина на полета до 5500 километра. Проектът е стартиран от COMAC през 2007 година и е сбъднат с необятното присъединяване на западни снабдители.

Като цяло COMAC възнамерява да продаде в бъдеще минимум 2000 самолета от модела C919. През 2018 година корпорацията заяви, че към оня мамент, общият брой на поръчките за закупуване на C919 е достигнал 815 самолета, като поръчките са направени от 28 китайски и задгранични самолетни компании.
 С какъв брой пътнически самолети разполага Русия
С какъв брой пътнически самолети разполага Русия

Предвижда се доставка и на нови самолети за " Аерофлот "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР