Първият Софийски фестивал на Музикалния театър“ започва в парка на

...
Първият Софийски фестивал на Музикалния театър“ започва в парка на
Коментари Харесай

Мюзикъл и съвременен танц - акценти във Фестивала на Музикалния театър


Първият „ Софийски фестивал на Музикалния спектакъл “ стартира в парка на Военната академия „ Г. С. Раковски “ на 25 юни от 20.00 часа с концерт-спектакъла „ Една вечер с шлагерите на Бродуей “ . Звездите на Музикалния спектакъл ще изпълнят известни мелодии от хитовите мюзикъли: " Кабаре ", " Котки ", " Чикаго ", " Фантомът на операта ", " Мис Сайгон ", " Сънсет бул. ", " Исус Христос суперзвезда ", " Магьосникът от Оз ".

Мюзикълът и актуалният танц в България са акцентите в първото издание на фестивала.

 На 26 юни, в границите на Софийския фестивал на музикалния спектакъл, представяме хитовия мюзикъл „ Клетниците “ на Софийската опера и балет.

Мюзикълът се трансформира в същинска класика в жанра – на сцените по света той се играе повече от 30 години и е гледан от над 65 милиона фенове.

На 27 юни на фестивала гостува Държавна опера – Стара Загора с три балетни миниатюри – „ Танц при изгрев слънце ”, „ Лотос ” и „ Следващият ”, основани от трима изключителни хореографи – Силвия Томова, Алесандра Скаламбрино (Италия) и Христиан Бакалов.

Легендарният рок мюзикъл „ Коса ” - режисура на Държавна опера Варна, ще бъде показан на 3 юли – единствено два дни след премиерата си. В основните функции гледаме: Мариан Бачев (Джордж Бъргър), Виктор Ибришимов (Клод Хупър Буковски), Нора Караиванова (Дион), Александър Георгиев(Ууф Башъм). Сред звездите на спектакъла е солистката на Музикалния спектакъл Десислава Николова в ролята на Шийла Франклин.

На 4 юли на сцената на фестивала в Парк „ Военна академия ” ще се играе мюзикъла „ Криворазбраната цивилизация ”- театър на Музикално-драматичен спектакъл - Велико Търново. Мюзикълът е основан по истинския текст на Добри Войников с музиката на Дечо Таралежков, сложена на фолклорна основа.

Закриването на фестивала ще бъде на 10 юли с екстравагантния театър „ Carmen Collection ” на Балет „ Арабеск ”. Хореографията е на Боряна Сечанова по музиката на Петър Дундаков.

Всички спектакли от програмата на Софийския фестивал на музикалния спектакъл ще се играят в Парк „ Военна академия ” с начало от 20:00 часа. Единствено мюзикълът „ Клетниците ” на 26 юни е от 19:00 часа на сцената на Софийската опера.

Катя Василева научи повече за програмата на фестивала от шефа на Музикалния спектакъл Марияна Арсенова .
Чуйте.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР