Първият руски войник, който беше съден в Украйна за военни

...
Първият руски войник, който беше съден в Украйна за военни
Коментари Харесай

Руският войник, съден за военни престъпления, помоли за прошка съпругата на убития украинец

Първият съветски боец, който беше съден в Украйна за военни закононарушения, изиска " амнистия " в съда в Киев в четвъртък, когато даде обстоен роман за това по какъв начин е умъртвил граждански рано по време на нахлуването на Москва.

„ Знам, че няма да можеш да ми простиш, само че все пак те апелирам за амнистия “, сподели 21-годишният съветски сержант Шишимарин в съда, обръщайки се към брачната половинка на 62-годишен граждански, за който призна, че е умъртвил в първите дни на нашествието.

Шишимарин е изправен пред вероятен пожизнен затвор в Украйна по обвинявания във военни закононарушения и съзнателно ликвидиране.

Той сподели пред съда, че е прострелял мъжа, до момента в който той и няколко други съветски бойци се оттегляли и се опитвали да се причислят към частите си в Русия.

Войниците разкрили граждански автомобил " Фолксваген ", който отвлекли.

„ Искахме да стигнем там, където беше нашата войска и да се върнем в Русия “, сподели Шишимарин.

„ По пътя, до момента в който шофирахме, видяхме мъж. Той говореше по телефона. Каза, че ще ни съобщи. “

Шишимарин сподели, че различен съветски боец в колата, за който сподели, че не му е пълководец и който назова „ незнаен “ боец, „ му е споделил да стреля “.

„ Той стартира да крещи, че би трябвало да изстрелвам “, сподели той пред съда.

" Той сподели, че си сътворявам заплаха, в случай че не го направя. Застрелях го отблизо разстояние. Това го умъртви. "

Младежкият на тип боец, облечен в сиво-синя качулка, погледна към земята с глава, опряна на стъклената защитна кутия, където беше държан, до момента в който Катерина Шелипова свидетелства за гибелта на брачна половинка си.

Очаква се скоро и други съветски бойци да бъдат съдени в Украйна, защото Киев твърди, че е образувал хиляди каузи за военни закононарушения, откогато Москва стартира нашествието си.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР