Дебатът на Републиканската партия на Fox News е средно 12,8 милиона зрители без Тръмп, което показва силен интерес към останалата част от републиканското поле

...
Първият републикански първичен дебат за сезона на кампанията през 2024
Коментари Харесай

Първият републикански първичен дебат за сезона на кампанията през 2024 г., организиран от Fox News, е бил средно 12,8 милиона зрители, според данните за зрителската аудитория, по-голяма от очакваната аудитория предвид забележимото отсъствие на фаворита и опозорен бивш президент Доналд Тръмп.

Цифрите бяха много по-малко от историческите 24 милиона зрители, които се включиха в първия републикански дебат през август 2015 г., в който Тръмп яростно спори с голямото поле от кандидати, както и със съмодератора Мегин Кели.

Но публиката за дебата в сряда вечерта беше много по-голяма, отколкото бяха изчислили много телевизионни ветерани, сигнализирайки, че има голям интерес към кандидатската област на Републиканската партия извън Тръмп.

Данните за зрителската аудитория, предоставени от Nielsen Media Research, показват, че 11,1 милиона зрители са гледали водещия Fox News за дебата, като 1,7 милиона са гледали дъщерния канал Fox Business. Около 2,8 милиона от тези зрители, които са включили десните канали за мелето на Републиканската партия, са били на демографска възраст 25-54 години, ключов показател за рекламодателите. Средната възраст е 67.

Републиканските кандидати за президент бившият вицепрезидент Майк Пенс, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис и Вивек Рамасвами участват в първия дебат от първичния сезон на Републиканската партия, организиран от FOX News на форума Fiserv на 23 август 2023 г. в Милуоки, Уисконсин. Републиканските кандидати за президент, бившият вицепрезидент Майк Пенс, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис и Вивек Рамасвами участват в първия дебат от първичния сезон на Републиканската партия, организиран от FOX News на форума Fiserv на 23 август 2023 г. в Милуоки, Уисконсин. Win McNamee/Getty Images

Вероятно, ако Тръмп се появи на дебата, рейтингите щяха да бъдат още по-високи. Но не е ясно колко голям тласък щеше да даде на зрителите, особено като се има предвид, че новостта на Тръмп се изтърка през годините. Неговото кметство през юли по Fox News, водено от десния пропагандист Шон Ханити, имаше средно само 2,9 милиона зрители.

Междувременно следдебатното отразяване на Fox News в сряда вечер, също водено от Ханити, публикува силни числа. По време на 23ч. час, програмата имаше средно 4,4 милиона зрители и 886 000 зрители в демографската група 25-54.

Сблъсъкът на републиканците също вдигна рейтингите на CNN и MSNBC, като и двете програмираха специално отразяване след дебата, започващо в 23:00 часа. ET час. От 23ч. до 1 часа след полунощ, MSNBC има средно 2,1 милиона общо зрители и 257 000 в ключовата демографска група. CNN има средно 1,2 милиона общи зрители и 281 000 в ключовата демографска група.

Тръмп, който се опита да измести събитието, като седна за интервю с уволнения водещ на Fox News Тъкър Карлсън, се опита да твърди, че срещата е привлякла повече очи, отколкото дебатът. Но Тръмп цитира видео данни от X, платформата, известна преди като Twitter, която не предоставя надеждни показатели и не е сравнима с телевизионните рейтинги. Например, X заявява, че ще отчете гледане от страна на потребителя, дори ако видеоклипът е гледан за две секунди.

Nielsen, фирмата за данни, която се счита за златен стандарт за измерване на телевизионната гледаемост, използва много по-строг стандарт за генериране на рейтинги. Освен това рейтингите на Nielsen измерват средната аудитория за дадена програма във всеки даден момент. Гледанията на видео в интернет предлагат кумулативен брой.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР