Първият произведен plug-in хибриден модел на италианската кампания за луксозни

...
Първият произведен plug-in хибриден модел на италианската кампания за луксозни
Коментари Харесай

Първият plug-in хибрид на Ferrari e най-мощният автомобил, който марката е правила

Първият създаден plug-in хибриден модел на италианската акция за първокласни коли Ferrari е и най-мощният автомобил, който тя е правила.

Ferrari SF90 Stradale има 3,9-литров V8 мотор с мощ 780 к.с. и три електрически мотора, които дружно доставят мощ от още 220 к.с. Два от моторите задвижват предните колела на автомобила, до момента в който третият е прикован към бензиновия мотор, инсталиран зад седалките. Той има осемстепенна автоматизирана трансмисия, сходно на употребяваната във Formula 1, написа CNN.

Моделът SF90 e кадърен да форсира от 0 до 97 километра в час за по-малко от 2 секунди и да развива оптималната скорост от 340 километра в час. Колата може да измине 24 километра единствено на електричество, като оптималната скорост за този режим е 135 километра в час.

Първите такива коли би трябвало да бъдат доставени на потребителите при започване на идната година. Ferrari и до момента е произвеждала хибридни коли, само че не plug-in хибрид.

Хибридните коли имат електрически мотори и акумулатори, които се зареждат, употребявайки сила от бензиновия мотор и от прекъсването. А plug in автомобилът може и да се зарежда с кабел като изцяло електрическа кола.

Първият хибриден автомобил на Ferrari e LaFerrari, показан през 2013 година, а вторият - LaFerrari Aperta от 2016 година. Те са коствали надлежно 1,4 и 2,2 милиона $ преди вариантите. Все още няма оповестена цена за модела SF90.
 Снимка 426200
Източник:

За разлика от множеството коли, SF90 няма огромен екран по средата на таблото. Вместо това всички цифрови екрани са тъкмо пред водача. Колата е проектирана по този начин, че ръководещият я да мести ръцете си от кормилото допустимо минимум.

На кормилото има тъч датчици, вместо бутони за запалване и изгасяне на автомобила. На таблото също има чувствителни и активиращи се от досег панели за управление на климатика и огледалата.

Обичайно за марката и тази кола няма обособени ветроустойчиви чистачки, или бутони за фаровете. Те се контролират от интелигентната система с досег на кормилото. SF90 разполага и с екран на равнището на очите, който се проектира на предното стъкло на автомобила.

От Ferrari споделят, че това ще бъде сериен модел, а няма да е от еднократните разновидности, които се вършат за определени клиенти и ще е част от постоянната продукция на марката.
 Снимка 426217
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР