Първият помощник на украинския президент Володимир Зеленски - Серхи Шефир,

...
Първият помощник на украинския президент Володимир Зеленски - Серхи Шефир,
Коментари Харесай

Опитаха да убият главния помощник на украинския президент |

Първият асистент на украинския президент Володимир Зеленски - Серхи Шефир, е бил атакуван в засада, а колата му е била обстрелвана , оповестиха украински медии, представени от БНР. Автомобилът на Шефир е бил атакуван в близо до Киев село.

" Повече от 10 патрона удариха колата. Шофьорът е съществено ранен ", съобщи консултант на вътрешния министър Антон Херащенко във Facebook и добави, че изстрелите са създадени от автоматизирани оръжия.

Давид Арахамия, ръководител на парламентарната група на президентската партия „ Слуга на народ “, уточни три вероятни аргументи за опита за нападение: „ привет “ от проведената престъпност, „ съветска диря “ и „ активност на Шефир против олигархията “.

Арахамия съобщи, че Шефир не е имал защита.

Нападението против мен е целяло да сплаши управлението на Украйна - такава догадка изрече самият Шефир, представен от Ройтерс.

" Покушението е било осъществено за заплашване на висшия ешелон на властта. Мисля, че това няма да уплаши президента ", съобщи Шефир на взаимен брифинг с вътрешния министър Денис Монастирски.

Украинският президент Зеленски е в Ню Йорк за Общото заседание на Организация на обединените нации. Той съобщи, че ще има корав отговор на опита за ликвидиране на съветника му, само че няма визия кой стои зад закононарушението.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР