Първият по рода си "Годишникъ" на дясната платформа "Консерваторъ" бе

...
Първият по рода си "Годишникъ" на дясната платформа "Консерваторъ" бе
Коментари Харесай

Представиха първия по рода си „Годишникъ“ на консервативната мисъл в България

Първият по рода си "Годишникъ " на дясната платформа "Консерваторъ " бе показан в понеделник вечерта в Литературен клуб „ Перото”. Сборникът обобщава последните няколко години в публичния, политическия, икономическия и културния живот.

Основната цел на изданието е да се увеличи равнището на публичния спор, а тематиките в него са свързани с бъдещето на България и Европа, проблемите в стопанската система, атомната енергетика. Книгата ще бъде публикувана измежду 999 души, които съгласно създателите могат да повлияят на обстановката в България. След Коледа изданието ще бъде налично и на уеб страницата на платформата. Този специфичен жест е умислен от издателите, с цел да приобщи изявени персони от българския публичен, културен, стопански и политически живот към сериозния спор по съответни консервативни хрумвания за бъдещето на България, Европа и света.

„ Хората, които сме избрали, имат ярки професионални изяви в своите области, уважавани са и имат въздействие в общностите си. Измежду тях има както хора, които към този момент са изразявали обществено консервативни позиции, по този начин и такива, които са изразявали напълно противоположни позиции. Държим ясно да подчертаем, че нашата цел не е безусловно да ги приобщим към консерватизма, а да ги предизвикваме да вземат участие дружно с нас в логичен спор, учреден на задълбочени знания и разбор на процесите и тенденциите”, споделя Николай Облаков, основен редактор на “Годишникъ”.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР