Първият пълен локдаун в Европа от лятото насам е факт.

...
Първият пълен локдаун в Европа от лятото насам е факт.
Коментари Харесай

Австрия влиза в национален локдаун от днес

Първият цялостен локдаун в Европа от лятото насам е реалност. От през днешния ден Австрия влиза в десетдневна обсада - затварят заведения за хранене, кафенета, фризьорски салони, театри и всички магазини, които не са за артикули от първа нужда. Хората са призовани да работят от вкъщи и да не излизат, с изключение на по извънредно належащи аргументи като работа, извършване на покупки на храни и медикаменти и спортни занимания.

Австрия е най-слабо имунизираната страна в Западна Европа. В последните седмици смъртните случаи се утроиха и интензивните отделения в най-критично засегнатите региони работят на лимита си. Властите първо пробваха да лимитират единствено неимунизираните, като им не разрешиха да излизат, с изключение на по належащи потребности. След това обаче взеха курс към цялостен локдаун. Срокът на ограниченията е до 12 декември, само че след 10 дни ще бъде изработен обзор на обстановката.

Австрия разисква и наложителна имунизация от февруари, като към този момент е първата, която счита да предприеме такава мярка. Такава политика към този момент се дебатира и в Германия, оповестява " Гардиън ".

В непълен локдаун е и Нидерландия, където през почивните дни се стигна до тежки конфликти на протестиращи и полиция. Големи митинги имаше и в Австрия и Белгия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР