Първият медицински хеликоптер, който ще бъде собственост на България, ще

...
Първият медицински хеликоптер, който ще бъде собственост на България, ще
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков: Първият медицински хеликоптер идва през декември

Първият медицински хеликоптер, който ще бъде благосъстоятелност на България, ще пристигна при започване на декември. Това съобщи министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков в предаването " Лице в лице " по bTV.

„ Това е част от поръчката за шестте нови хеликоптера по Плана за възобновяване и резистентност. Процедурата е в ход. В съгласуваност сме с производителя. Сроковете ще бъдат спазени “, уточни Гвоздейков.

„ Вече са избрани шестте водача, които отпътуват за Италия през септември на съответното образование за вида хеликоптер. С тях отпътуват и трима инженери за образование като механици на хеликоптери. Този развой е в периоди. Няма да има забавяне “, добави още той.

Георги Гвоздейков уточни, че в работата си по построяването на система за въздушна помощ ще се опита да надгради постигнатото досега.

" Железниците ни се намират в окаяно положение ", сподели още той.

В това той се е убедил персонално, като в неделя се е качил от Централната гара в София на трен за Бургас през Пловдив. След това пътешестване той пусна и прочувствен пост във Facebook:

„ Видях това, което съм виждал преди 30 години. По парадоксалното е, че при започване на композицията имаше съвременен локомотив, който теглеше вагоните, които може би са на възраст 40 години. Това е неуместно “, разяснява пред bTV министърът.

Той е оптимист, че БДЖ ще може да обезпечи съвременен превоз. По думите му всичко е въпрос на воля, на предпочитание и на стимулиран екип.

Гвоздейков изясни, че чакаме средства по Плана за възобновяване и резистентност за съвременен състав на железниците и по други оперативни стратегии – за възстановяване инфраструктурата. Тези вложения би трябвало да обезпечат удобно напредване със трен от София до Бургас за към три часа и половина.

Това обаче ще се случи 2026 година или 2027 година, призна министърът. Той ще предложи като по незабавни ограничения да са наемат от други страни съвременни влакови композиции – първоначално 4, които да пътуват по главните посоки – София – Бургас и София – Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР