Първият мандат не е прежален, ние подхождаме отговорно с това

...
Първият мандат не е прежален, ние подхождаме отговорно с това
Коментари Харесай

Даниел Митов: Асен Василев унищожи перспективата България да стане член на Еврозоната през 2024 г.

" Първият мандат не е прежален, ние подхождаме отговорно с това да създадем държавно управление с първия мандат ". Това съобщи Даниел Митов от ГЕРБ-СДС в " Панорама ".

" Нека всички да се свържат с действителността и да стартираме да беседваме и да обсъждаме за какви цели да приказваме и в коя посока да върви България. Бюджетът е продънен. Този бюджет задължава страната да изплаща милиарди. Сигурно през 2023 година ще би трябвало да вземем 15 милиарда. Той взимаше непрекъснато милиарди под формата на външно финансиране, а лихвите порастват. Срещите на Паси и Плевнелиев ще почнат след стартирането на Народното събрание, доколкото знам ", сподели той в студиото на предаването.

" Партиите не могат да сменят основния прокурор. Ние сме за правосъдна промяна, за правосъдна промяна, за правна промяна. Ние би трябвало да се фокусираме върху доста по-широк набор този сегмент от публичния и политическия живот. Да забележим по какъв начин се образоват юристите в България, по какъв начин взаимодействат разследване и прокуратура. Целият развой би трябвало да е по-комплексен. За това трябват диалози с всички. Този диалог ще е дълъг и би трябвало да е добре структуриран. Трябва да стартираме да беседваме по тези планове. На българското общество му би трябвало държавно управление. Иначе индивидът, който ще продължава да ръководи, е президентът Радев. Някои сътрудници би трябвало да си дадат сметка за това и да се дефинират - дали ще работим дружно в Народното събрание, тъй че да има ясно ръководство, гарантиращо някаква фискална непоклатимост, даваща ни път за Еврозоната, тъй като Асен Василев унищожи вероятността България през 2024 година да стане член на Еврозоната. Търсим държавно управление, което да е устойчиво ", безапелационен бе той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР