Първият мандат на Мария Габриел е неуспешен, гласуваха тази сутрин

...
Първият мандат на Мария Габриел е неуспешен, гласуваха тази сутрин
Коментари Харесай

НС гласува неуспешния мандат на Мария Габриел

Първият мандат на Мария Габриел е несполучлив, гласоподаваха тази заран депутатите. С този акт на Народното събрание процедурата по първия мандат може да смята за завършена и да се пристъпи към връчването на втория.

Решението, импортирано от Теменужка Петкова от ГЕРБ, бе прието с съвсем безусловно болшинство - 226 гласа " за " и 1 " въздържал се " - от ПП-ДБ.

Дебатът продължи тъкмо час и пет минути. Очаква се още на следващия ден президентът Румен Радев да връчи втория изследователски мандат на ПП-ДБ, защото с днешното гласоподаване процедурата бе отпушена.

Миналата сряда Асен Василев разгласи, че гледа към втория мандат, защото първият бил привършен. Но още на идващия ден министър председателят в оставка Николай Денков сподели, че в случай че първият мандат се провали, то и вторият няма доста шансове. От месеци от групата на ГЕРБ са безапелационни, че няма да поддържат втори мандат на ПП-ДБ. Вчера това обявиха и от Движение за права и свободи, които са на мнение, че без ГЕРБ не може да има болшинство. 

Днес да се схванат и да излъчат " национално държавно управление ", като от дребната коалиция показаха и период - до връчването на мандата. Предсрочно, още преди съвещанието, Бойко Борисов отклони тази покана. Делян Пеевски пък разгласи, че е ясно, че предстоят избори.

От връчването на мандата ПП-ДБ ще имат седем дни, с цел да го изпълнят. Ако се провалят, Радев самичък избира на коя парламентарна група да връчи третата и последна директория.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР