Първият мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига между

...
Първият мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига между
Коментари Харесай

Отложиха АЕК Атина – Динамо Загреб след смъртта на гръцкия запалянко

Първият мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига сред АЕК Атина и Динамо Загреб бе отсрочен след гибелта на почитател на гърците. Двата отбора трябваше да се изправят един против различен довечера от 21:45 часа българско време.


Но до среща по този начин и не се стигна, откакто 22-годишен последовател на АЕК бе съдбовно наръган няколко пъти с нож „ отвън стадиона на АЕК в Неа Филаделфия късно вечерта в понеделник “. Той бил откаран в болница, само че умрял от раните си.

По информация на телевизионния канал ERT, дете също потърпевшо при всеобщия пердах сред почитатели на двата тима, откакто било ударено в главата с камък.

До случаите се стигнало след края на тренировката на Динамо. След нея последователи на двата отбора почнали да хвърлят факли, спонтанни експлозиви и камъни. В резултат на това били задържани 96 души, като осем потърпевши по-сериозно – трима гръцки и петима хърватски почитатели. „ Случиха се съществени произшествия отвън стадион „ Неа Филаделфия “. Млад грък бе намушкан до гибел “.

Гръцката осведомителна организация Ана заяви, че е било стартирано следствие – по информации, в Атина е имало 100 хърватски хулигани. Арестуваните по отношение на случаите от понеделник вечер ще бъдат изслушани през днешния ден от прокурор. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР