Първият кръг от преговори, които БСП проведоха с представители на

...
Първият кръг от преговори, които БСП проведоха с представители на
Коментари Харесай

БСП планира да започне разговори за министри от понеделник

Първият кръг от договаряния, които Българска социалистическа партия организираха с представители на " Продължаваме промяната ", " ИТН ", " Демократична България " и отделилите си от партията на Слави Трифонов завърши без съществени разминавания. Така заключи резултатът водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.

Левицата дава срок до на следващия ден Политическа партия, Демократична България, Има Такъв Народ и отцепниците да кажат дали утвърждават цялостния план за  политиките и законодателната стратегия. В понеделник стартира вторият кръг от диалози във връзка със структурата и персоналния състав на Министерски съвет. Разговорите ще бъдат поотделно с партиите за съответни имена, а по-късно всички ще се срещнат, с цел да ги обсъдят.

" Ние почитаме всички депутати без значение от персоналните несъгласия и от егото. На първи стадий програмата е утвърдена ", сподели Нинова. И оптимистично добави, че " всичко е постижимо, в случай че желаеме да има държавно управление ".

По отношение на КПКОНПИ и настояването на " Промяната "  левицата да държи мандата, до момента в който закона за антикорупционната комисия бъде признат, Нинова сподели, че разминаването тук е във връзка с времето. " От Политическа партия желаят първо да приемем закона за КПКОНПИ, да има антикорупционно болшинство с гласувания, а освен на думи, само че това слага въпроса какъв брой време може да се държи мандата ", разяснява Нинова.

Светлина в края на тунела

Според съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов има знаци, които подсказват, че възможностите за сформиране на държавно управление с третия мандат нарастват, само че за това са нужни самообладание и професионализъм. И добави, че основната задача е да се " реализира баланс сред Има Такъв Народ и Политическа партия ". 

От Демократична България обаче са безапелационни, че ще решат каква поддръжка ще дадат, едва когато имат яснота по какъв начин се обрисува цялата настройка. И подчертаха, че в случай че министър председателят е от ПП, това ще е добра база да поддържат държавното управление.

" Има потребност страната да избегне тласкането към избори, има доста опасности и в политиката, и в стопанската система, и в региона на сигурността, опазването на здравето. Затова гледаме на опцията да се направи държавно управление с третия мандат като нещо, което би трябвало да бъде подкрепено ", сподели Иванов. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР