Първият кораб, натоварен с 26 000 тона царевица от Украйна,

...
Първият кораб, натоварен с 26 000 тона царевица от Украйна,
Коментари Харесай

Кораб с 26 000 царевица тръгна от Одеса

Първият транспортен съд, претрупан с 26 000 тона царевица от Украйна, напусна пристанището в Одеса. Очаква се в Истанбул на 2 август, където ще бъде инспектиран, заяви турското министерство на защитата.

" Товарният транспортен съд Razoni, плаващ под флага на Сиера Леоне, е претрупан с царевица и потегля от Одеса за Ливан ", се споделя в предходното известие на министерството. Процедурите по отплаването на още кораби са завършили и превозът ще продължи, твърди Анкара, посочи. 

Украйна и Русия подписаха съглашение с Турция и Организация на обединените нации за облекчение на международната хранителна рецесия поради блокираните доставки на зърно през Черно море. В Истанбул бе открит взаимен координационен център, който да следи безвредното прекосяване на корабите по открити направления и да следи за спазването на възбраната за оръжия на влизане и излизане от Черно море. След подписването на договорката цените на пшеницата внезапно паднаха. 

Транспортът по море е усложнен поради военните дейности в региона. Украйна упрекна Русия, че е направила ракетна офанзива против Одеска област. Москва не е коментирала тези обвинявания.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР