Първият извод, който трябва да си направим от вчерашните избори,

...
Първият извод, който трябва да си направим от вчерашните избори,
Коментари Харесай

Яница Петкова, „Галъп“: Ниската избирателна активност надделя за разместването в резултатите

Първият извод, който би трябвало да си създадем от вчерашните избори, е интензивността, която е по-ниска от тази на 11 юли, сподели в ефира на Радио София Яница Петкова от „ Галъп “.
„ Тогава си мислехме, че към този момент сме блъснали дъното на интензивността. Около 38-39% е извънредно ниска интензивност , даже за нашата страна. Имаше упования президентските избори да пернат интензивността нагоре, защото е мажоритарен избор, защото са и постоянни избори, само че явно умората натежа “, добави Петкова.
Според нея ниската изборна интензивност се дължи на неналичието на акция, коронавирусната обстановка и свадите , които се развихриха директно преди изборите.
Яница Петкова сподели още, че до известна степен резултатите са изненадващи.
„ Беше ясно, че огромна част от гласоподавателите ще решат за кого да гласоподават в последния миг. Оттам и огромната поддръжка з а „ Продължаваме промяната “. От друга страна ниската изборна интензивност надви за това разбъркване в резултатите. ГЕРБ за повторно не е преди всичко имаме и седми състезател – „ Възраждане “ , които минаха бариерата. Имаме един спад при Българска социалистическа партия , които се борят сега за четвъртото място. Сериозни разбърквания и сериозен сигнал от страна на гласоподавателите към партиите и тяхното държание, изключително в последните две национални събрания “, сподели Яница Петкова.
Подробности можете да чуете в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР