Първият електрически и автономен кораб без екипаж ще бъде пуснат

...
Първият електрически и автономен кораб без екипаж ще бъде пуснат
Коментари Харесай

Първият автономен кораб ще бъде пуснат на вода догодина

Първият електрически и самостоятелен транспортен съд без екипаж ще бъде пуснат в ход през 2018-та година, написа Wall Street Journal. Очаква се той да е изцяло самостоятелен до 2020-та година.

Норвежкият транспортен съд, наименуван " Яра Бъркланд ", ще употребява GPS, радари, камери и датчици, с цел да се движи към други плавателни съдове и да влиза и излиза от пристанището.

Очакваната му стойност е към 25 милиона $, което е към три пъти повече от общоприетата сума за транспортен съд от този размер. Инвеститорите обаче считат, че без потребността от гориво и екипаж, годишните оперативни разноски ще бъдат понижени до 90%. Корабът ще стане самостоятелен на стадии.

" Яра Бъркланд ще работи в началото с екипаж, преминавайки към управление от разстояние през 2019-та година и се чака да може да прави самичък самостоятелни интервенции от 2020-та година, " заяви компанията, Yara, на своя уеб страница.

В създаването на кораба взе участие също и земеделската компания Yara International и софтуерната компания Kongsberg Gruppen, написа Verge. Наричат го " Tesla на моретата " и е планувано да влезе в деяние в края на 2018-та година да стартира доставки на торове от мястото на производството им до пристанището Ларвик, което е на 37 благи разстояние.

Ръководителят на производството на Yara, Питър Остбо сподели пред Wall Street Journal, че компанията търси да влага в по-големи кораби и да ги употребява за по-дълги направления, откакто интернационалните правила за кораби без екипажи бъдат признати.

От земеделската компания оповестиха също, че желаят да понижат нездравословните излъчвания. Тя възнамерява да понижи замърсителите на въздуха до момента в който усъвършенства сигурността на пътя като отстрани до 40 000 пътувания с камиони в обитаеми региони.

Остбо добави, че от Yara желаят да имат нула излъчвания. " Дори когато някои споделят, че изменението на климата не е действителност, това е бизнес действителността, тъй като чистите източници на сила са по-достъпни от изкопаемите горива. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР