Първият джаз фестивал в Трявна ще се състои на 25

...
Първият джаз фестивал в Трявна ще се състои на 25
Коментари Харесай

Васил Петров открива първия джаз фестивал в Трявна

Първият джаз фестивал в Трявна ще се състои на 25 август на площада пред часовниковата кула. Вечер, в която ще звучи хубав вокален джаз, изпълнен от млади и надарени реализатори, които ще показват своите нови планове, и одобрени имена от българската джаз сцена. Инициативата е на кмета на община Трявна и един от най-популярните и красиви гласове на България Васил Петров. За първото издание на форума са поканени младата и надарена джаз певица Весела Морова с джаз трио и Васил Петров, който ще показа новия си план от типичен тематики и симфоничен джаз.

Весела Морова ще открие от 19 ч. със селекция от джаз стандарти и бразилски ритми дружно с Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев (контрабас), Кристиян Желев (ударни). Младата вяра на българския джаз е родом от Габрово. Весела прави първите си стъпки в джаза, пеейки в оркестъра на именития габровски музикант Манол Цоков. Завръща се в България, откакто учи музика в колежа " Бъркли " в Съединени американски щати. Нейната най-голяма пристрастеност е джазът, както и бразилската музика, акапелните групи и импровизацията. Заедно с композитора пианист Любомир Денев издават албума " Нощ в джаз клуба " през 2016 година Весела е и член на единствената по рода си в България млада джаз акапелна група " Спектрум ", която при започване на август сполучливо се показа на Банско джаз фест. Като солов реализатор Весела се е изявявала на доста фестивални и клубни подиуми в България и в чужбина.

Васил Петров и " Симфониета Враца " с диригент Владимир Бошнаков, Йордан Тоновски джаз трио и специфичен посетител солист Валентин Геров (виола) ще излязат на сцената в 21 ч. Популярни типичен тематики и джаз стандарти в аранжимент за симфоничен оркестър ще озвучат площада пред часовниковата кула. В програмата са " My Way ", " Caravan ", " The Shadow of your smile ", " The Girl from Ipanema ", " Summertime ", " Love Story ", " Strangers in the night ", " Over and Over ", " All of me ", " How insensitive ", " Smile " и други тематики на композиторите Джордж Гершуин и Кол Портър.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР