Първият дипломат на ЕС Жозеп Борел обяви, че ще се

...
Първият дипломат на ЕС Жозеп Борел обяви, че ще се
Коментари Харесай

Коронавирус в ЕК! Жозеп Борел в самоизолация заради Covid-19

Първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел разгласи, че ще се самоизолира за 14 дни, откакто член на делегацията му се разболя от ковид след пътешестване до Етиопия, заяви БГНЕС като се базира на ТАСС.

Върховният представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Борел разгласи в Туитър, че ще се самоизолира след пътешестване до Етиопия, по време на което един от членовете на делегацията му е бил инфектиран с ковид.

" Получих информация във вторник следобяд, че един от членовете на делегацията, пътувала с мен и европейската комисия за ръководство на рецесии Янез Ленарчич до Етиопия предходната седмица, е бил позитивен за ковид. Направих си тест при завръщането си, и той беше негативен. Ще се самоизолирам в сходство с настоящите разпореждания и ще изчакам втори тест ", написа Борел.

Според белгийските стандарти след всеки контакт с човек, който има ковид, е нужна карантина за седмица два теста. Ако някой от тестванията е позитивен, карантината се удължава до 14 дни.

Персоналът на институциите на Европейски Съюз се подлага на наложителни проби за ковид два пъти седмично.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР