Първият брой на новото – пространство за размисъл, споделяне и

...
Първият брой на новото – пространство за размисъл, споделяне и
Коментари Харесай

Ново литературно списание „Подслон“

Първият брой на новото – „ пространство за размисъл, шерване и себеизразяване “ – през днешния ден (28 април) ще бъде показан в Делта блус бар. Творбите от броя ще могат да се чуят онлайн и онлайн от 19.30 часа.

Какво „ подслонява “ списанието за литература и изкуство и какво го отличава от останалите? Най-кратко казано – текстове и образно изкуство, обвързвано с лудостта. Ето какво пишат редакторите му в първия брой: „ Лудостта е самотно прекарване. Всички прекосяваме през нея в разнообразни степени и в разнообразни моменти от живота си. И въпреки всичко приказваме за нея със усложнение, постоянно със комплицирани медицински термини, с недомлъвки и позор, със боязън и страдание. Понякога, с цел да преодолеем неудобството, което ни предизвиква, я възхваляваме – лудостта се свързва и с нещастието на неразбрания талант, със свободата, със пристрастеността и импулсивността на любовта, с божественото ентусиазъм. Сами по себе си всички тези опити за отговор на незнайния въпрос, който лудостта ни слага, не са наложително нездравословни. Диагнозите могат да дадат пояснение и разтуха. Страхът от време на време ни кара да търсим отговори, които да прогонят опасността от незнайното. Изграждането на вдъхновяващи облици към страданието е израз на способността ни да търсим хубостта на живота и силата на човешкия дух. “

Подобно списание се появява за първи път у нас и ползата към него е разбираем. Списанието излиза онлайн и на хартия. След като първият брой е реалност, редакцията към този момент събира материали за втория до 23 май. Повече за екипа, задачите и провокациите чуйте от Мила Даскалова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР