Първите турски велолинейки бяха пуснати тази седмица в експлоатация на

...
Първите турски велолинейки бяха пуснати тази седмица в експлоатация на
Коментари Харесай

Първите велолинейки кръстосват островите до Истанбул СНИМКИ

Първите турски велолинейки бяха пуснати тази седмица в употреба на " принцовите " острови Бююкада и Хейбелиада покрай Истанбул. Оборудван с четири велосипеда, екип ще бъде разполагаем, с цел да се намеси, когато на островите се случат произшествия през уикендите и празниците.



Линейките са пригодени да оказват незабавно първа помощ с контейнер за О2 и автоматизиран външен дефибрилатор. Екипът е квалифициран за всевъзможни сюжети, с които могат да се сблъскат, в това число избавяне на хората от удавяне, лекуване на паднали от огромни височини и реагиране на пациенти с изострен коронарен синдром.


Велолинейките ще работят в почивните дни и празниците, когато островите са изключително натоварени с голям брой туристи и предвижването е извънредно мъчно.


Членовете на екипа, които са приключили образование за първа помощ, ще дават отговор на незабавни повиквания, преди да пристигна на място естествена кола за спешна помощ, в случай че се постанова.


Ако постъпват няколко незабавни повиквания едновременно, екипът на велолинейката ще дефинира кои пациенти би трябвало да бъдат приоритизирани. По този метод пациентите, които се нуждаят от по-нататъшно лекуване, ще бъдат трансферирани по-бързо в града.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР