Първите титли на Лудогорец са били спечелени по нечестен начин.

...
Първите титли на Лудогорец са били спечелени по нечестен начин.
Коментари Харесай

Стойчо Младенов заподозря корупция при титли на „Лудогорец”

Първите трофеи на " Лудогорец " са били извоювани по непочтен метод. Това съобщи треньорът на " ЦСКА-София " Стойчо Младенов след триумфа с 2:0 над " Локомотив 1929 " (Сф). Той разгласи също, че страната се отнася преднамерено против клуба му и толерира " Левски ".

" Вече 20 години се борим за нов стадион. Само за стадион плачем. Колко пъти сме се срещали с Министерството на спорта? Само неистини, неистини, неистини от страна на държавното управление. На комшиите - на " Левски " може да им се оказва помощ и да им се направи стадион, а от нас единствено се цица. Ние сме най-успешният български клуб. " Лудогорец " се появиха преди 10 години. Поздравления! Но по кой метод станаха първенци?! Как реализираха първите трофеи?! Нека проучваме. Върнете записите, вижте по какъв начин някои играха с юношите. Корупция се назовава. Къде беше Боби Михайлов да реагира – огромният водач на българския футбол?! Докога футболът ще крета?! Това не е футболът, който би трябвало да има България, разберете го ", сподели Младенов.

Иначе това бе 10-ата турнирна победа през сегашния сезон. След последния мач от XVII кръг воденият от Стойчо Младенов отбор резервира разликата от 7 точки след водача " Лудогорец " (39 т.), като " ЦСКА-София " има и мач по-малко от разградчани.

Успехът против " Локомотив 1929 " обаче не бе елементарен. В 42-ата мин. топката се удари в десния непряк дирек на " железничарите " след центриране на Тибо Вион и рикошет. В 44-ата мин. пък Йоан Баи ( " ЦСКА-София " ) вкара гол, който обаче беше анулиран след разглеждане с VAR, поради игра с ръка на Жорди Кайседо. Последният обаче съумя да поведе с постоянно попадение. Еквадорецът се разписа за 1:0 в 47-ата мин. от близко, откакто Георги Йомов му сервира топката " на тепсия ". Това бе деветият гол на Кайседо в шампионата, с което той оглавява класирането при голмайсторите, дружно с Пиерос Сотириу ( " Лудогорец " ).

До края бе анулирано и попадение на " Локомотив 1929 " - в 71-ата мин. на Александър Александров, само че при обстановката бе отсъдена засада. В даденото от рефера Станимир Тренчев продължение пък Йомов оформи крайния резултат след пас отдясно на Баи - 2:0.

Успехът на " ЦСКА-София " обаче бе засенчен от нови две травми в отбора. Още в 4-ата мин. Федерико Варела бе заменен поради разтежение, а малко преди почивката се контузи и Амос Юга.

Стойчо Младенов разяснява за самия мач по този начин: " Мисля, че през днешния ден тръгнахме нерешително. Първото полувреме " Локомотив " накъсваше играта, а съдията ги улесни да се търкалят по терена, с цел да нямаме по-агресивна и скоростна игра. Не, че не знаем от години каква е наклонността против ЦСКА. Леко ни хапят, картонче тук, картонче там. Дузпа против Кери не се свири. Тук има наклонност, дано почитателите да знаят кой беше на ВАР-а. Кабаков, Тъпаков, не знам... Тоя същият, който свири и против " Лудогорец ". Защо не погледна? Защо не го направи? Ще ги предупредя, да спрат. След 5 месеца по различен метод ще си приказваме с тях. Не всеки обича и желае да играе на празен стадион. Тази игра е за почитателите. Ние имаме задача, запланували сме какво би трябвало да вършим идващите две години, а виждаме шепа почитатели. Не се гради по този начин тим. Имаме потребност от поддръжка. В края на шампионата ще решаваме кой да махаме, кой да взимаме. "

" Локомотив 1929 " Иван Колев пък съобщи: " Имахме 3-4 чудесни благоприятни условия да изскочим зад отбраната на ЦСКА, само че не успяхме, за което скърбя. Честно казано и аз не съумях добре да видя нещата при първия гол. Стана извънредно бързо. Пробив в центъра на отбраната ни, което е неприемливо. Ще вземем ограничения.Като играем против тимове като " Лудогорец " и ЦСКА това е като Давид против Голиат. Най-важното е да играем с достолепие. Ние добре разбираме какъв тим сме. Откъде идваме и какво се опитваме да създадем.Бяхме близко в няколко мача до успехите и равенствата, само че не успяхме. Това би трябвало повече да ни окуражи ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР