Първите тестови полети на украински пилоти на шведски изтребители Грипен

...
Първите тестови полети на украински пилоти на шведски изтребители Грипен
Коментари Харесай

Украински пилоти са преминали успешно през първа фаза на обучение да летят с Грипен

Първите тестови полети на украински водачи на шведски изтребители " Грипен " са завършили, съобщи Франс прес. Става дума за сполучливо завършено начално образование на водачите да летят с шведските машини, обезпечено от шведското министерство на защитата.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11730
Швеция към момента не е решила дали да даде на Украйна такива самолети, само че не е и затворила вратата пред тази опция.

" Първата фаза на образование завърши и съгласно доклада, който  получих от шведските въоръжени сили, тя е протекла добре ", съобщи за Франс прес шведският министър на защитата Пол Йонсон.

Правителството на Швеция разгласи през май в Киев, че ще предложения украински водачи и различен личен състав от украинските въоръжени сили за в началото образование за  работа със самолетите " Грипен ", създадени от компанията СААБ.

Първоначалният курс е включвал изпитателни полети със самите машини и в симулатор, както и информативни занятия. 

" Този първи метод би трябвало да послужи за основа, с цел да се откри дали изпращането на Украйна на шведски самолети " Грипен " е допустимо ", съобщи министърът.

От Лондон до Брюксел, преминавайки през Париж, украинският президент Володимир Зеленски упорства пред съдружниците си да доставят на Украйна съвременни изтребители в битката ѝ срещу Русия. Но това искане е комплицирано за осъществяване поради по-специално потребностите за образование на водачите и спомагателен личен състав.

В края на август Копенхаген и Хага оповестиха, че ще доставят изтребители Ф-16 на Украйна, последвани от Норвегия. Тези машини ще бъдат пратени, когато водачите бъдат готови.

Съединени американски щати също по този начин образоват украински водачи да работят с Ф-16.

Във вторник съветският президент Владимир Путин съобщи, че бъдещите доставки на изтребители от западните страни на Украйна единствено ще удължат спора, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР