Първите социологически проучвания показаха ясно, че ГЕРБ остава първа политическа

...
Първите социологически проучвания показаха ясно, че ГЕРБ остава първа политическа
Коментари Харесай

Мрежата след изборните резултати: Статуквото се наведе и промяната „изчегърта“ протеста

Първите социологически изследвания демонстрираха ясно, че ГЕРБ остава първа политическа мощ, втори са Политическа партия, а трети и четвърти останаха Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Партията на Слави Трифонов Има Такъв Народ се подрежда съвсем най-после, което се отнася и за Демократична България. Не закъсняха и мненията в мрежата, които са единомислещи, че при трети парламентарни избори, които демонстрират, че без систематичните партии няма по какъв начин да се сформира държавно управление. На фона на рецесиите, които са обзели страната и извънредно ниската изборна интензивност, то е време да се сформира работещо държавно управление. Не липсваха и изненади, а точно – Мая Манолова остава отвън Народното събрание, макар че единствено до преди седмици редеше държавно управление.

Ето и част от мненията:

Мартин Табаков

„ Продължаваме смяна “ се появи и вместо да опустоши ГЕРБ, сгази Има Такъв Народ, контузи Демократична България и изхвърли ИБНИ. На това му се вика статуквото да се наведе и смяната да " изчегърта " митинга.

Калина Андролова

Ако ГЕРБ и Политическа партия не създадат общ компромисен кабинет, отиваме на избори през март! Не може да проработи ръководеща коалиция от четири противоречащи си формацийки, лидирана от Политическа партия, която преди този момент е източила жестоко електората им...

Симеон Дянков

Възможността за коалиция център-дясно е налице. Това е добър резултат. Да се сплоти към 4 съществени задания - стопански напредък и приходи, влизане в еврозоната, правосъдна промяна, зелена стопанска система - и върви напред.

Борислав Цеков

НУЖНО Е ШИРОКО АНТИКРИЗИСНО УПРАВЛЕНИЕ

Тези избори сложиха завършек на изкуствено продуцирания разказ, че точно тези партии - Политическа партия, Има Такъв Народ, Демократична България, ИБНИ - се припознават от болшинството жители, които в действителност желаят смяна в България. Днес, народът върна всички в действителността. И с " аления картон ", който сподели на всички като всеобщо не гласоподава. И с това, че не припознава за притежател на смяната “протестния блок” от партии, даже и с появяването на новата групировка “Продължаваме промяната”. Сумарно систематичните партии - ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, имат повече поддръжка от Политическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ взети дружно (независимо дали ГЕРБ или Политическа партия са с малко първа сила). Но вотът не дава учредения и на никоя систематична партия да сформира доминирано от нея държавно управление. Едните желаят, само че не могат. Другите могат, само че не желаят.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР