Първите номинации за конкурса Събитие на годината в областта на

...
Първите номинации за конкурса Събитие на годината в областта на
Коментари Харесай

Още десет дни, за да отличите своето „Събитие в областта на културата”

Първите номинации за състезанието „ Събитие на годината в региона на културата – Габрово ” – 2022 към този момент дойдоха на електронната поща на читалище „ Будителите 2017 ” или във Facebook. Няколко оферти постъпиха за концерта на Детския фолклорен отбор „ Габровче ”, отдаден на юбилея на неговия рководител Лъчезар Захариев. Още един концерт, този, с който Народно читалище „ Габрово 2002 ” означи своята 20-годишнина, също е сграбчил сърцата на габровци и той е една от първите номинации. Постъпи предложение за отличаване самодейността на Община Габрово и „ Студио Комплект “, София –„ 10 дни просвета в Шести сектор “. А приносът на Драматичен спектакъл „ Рачо Стоянов ” към културната палитра на града е маркиран с предложение „ три в едно ” – премията да отде в трупата на театъра за реализацията на Международния фестивал на монодрамата „ Соло Акт “ 2022, 2-7 април; „ Театър в парка “, 3-12 юли и Коледен сценичен фестивал, 6-11 декември.

Заслужено е номинирана Външната експозиция на Националния музей на образованието „ 200 години от рождението на доктор Никола Василиади – покровител на техническото обучение в Габрово ”, както и първият в Габрово Фестивал на светлината, осъществен от НЧ ”Будителите ”. Отбелязан е и приносът на НЧ „ Зора 1872 ” в кв. Новата Махала за издаването на втората книга с създател Колю Янков „ Гергьовденско забавление в махала „ Шести сектор ”. Не е подминато и още едно събитие на литературния хоризонт на Габрово и това е Откъслечният роман/с/ на Велизар Велчев „ Краят на книгата ”.

Може би към момента в листата отсъства Вашето събитие?

Обърнете се към спомените си, разровете се в страстите и попитайте сърцето си, и направете своето предложение до 19 февруари.

Припомняме, че опциите за гласоподаване са посредством

- мейла [email protected] или [email protected]

- във Facebook на страниците на Народно Читалище „ Будителите 2017 “ и „ Клуб на будителите “ Габрово.

- На входа на постройката на читалището на ул. „ Николай Палаузов ” № 3 /бившето Помощно училище/ – откъм Соколови къщи ще бъде сложена кутия за тези от вас, които НЕ избират онлайн гласуването.

Предложения за събития могат да вършат създателите, участниците, феновете, уредниците или спонсорите на събитията от миналата 2022 година.

За събитие на годината ще гласуваме в интервала 20.02 до 20.03. 2023 година Номинацията, събрала най-вече от гласовете на журито и публиката, ще бъде отличена като събитие на Габрово в региона на културата за 2022-ра година. Наградата ще бъде връчена на гала в края на м. март.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР