Първите компютърни изображения на усмихнато и намръщено лице бяха продадени

...
Първите компютърни изображения на усмихнато и намръщено лице бяха продадени
Коментари Харесай

Продадоха интернет емотиконки за хиляди долари

 Първите компютърни изображения на усмихнато и намръщено лице бяха продадени за 237 500 $ на онлайн търг, заяви ДПА. Те са основани от преподавателя по компютърни науки проф. Скот Фалман от университета " Карнеги Мелън " в Съединени американски щати през 1982 година, оповестиха от тръжна къща " Херитидж окшънс " в Тексас.

Усмихнатото лице:-) се оформя благодарение на знаците за двоеточие, тире и затваряща скоба, а намръщеното:-( - с двоеточие, тире и отваряща скоба.

Тези лесни за обрисуване знаци единствено благодарение на общоприета клавиатура станаха известни като " интернет емотикони ".

На 19 септември 1982 година Фалман предлага потреблението на признака с усмихнатото лице като маркер за смешка, означаващ " единствено се майтапя ", а намръщеното лице като знак за " сериозен съм ". По-късно знаците получиха значение надлежно на " благополучен " и " трагичен ".

Емотиконите бяха продадени като незаменими токени. На търга бяха продадени и две есета от Фалман за емотиконите, едното от които е написано през 2002 година за двадесетата годишнина на емотиконите, а другото, основано особено за търга. Купувачът на емотиконите получи и рамкиран документ, подписан от Фалман.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР